След-и

"Русе пише" отново събра писатели и поети

Организаторите изненадаха посетителите с лирични късмети

"Русе пише" отново събра писатели и поети

На щанда на ИК "Парнас" всеки можеше да намери любимо четиво


◊ СЪБИТИЕТО

„Русе пише” е вторият празник на пишещите в дунавския град, който се проведе на 29 октомври 2009. Отново поети и писатели се събраха във фоайето на Доходното здание и представиха на щанда своите творби.

Инициативата се осъществи с подкрепата на отдел „Култура” на Община Русе, дружество на писателите „Светлоструй” и сдружение „Брод”.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРАЗНИКА

Организаторите тази година решиха да изненадат посетителите с лирични късмети, които бяха подредени в кошница. ИК „Парнас” отдели кът към щанда за книги и там представи русенския художник Огнян Балканджиев - илюстратор на книги за малки и големи.

Ателие „Книжарница” събра автори, които запознаха аудиторията с ръкописи или вече издадени книги. Русенски читатели се запознаха отблизо с журналистката от вестник „Утро” Нели Пигулева. Тя представи накратко пред почитателите на документалните книги историята на алманах "Светлоструй". Журналистът от вестник „Форум” Росен Моллов също се включи в ателие „Книжарница” и представи пред аудиторията историческите романи, които е написал. Поетите също имаха възможност да участват във форума и да прочетат новите си поетични находки пред камерна аудитория в Доходното здание.

Младите таланти от русенските училища бяха привлечени в ателие „Жълта перушина”, където написаха съвместно приказки и стихове.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
02.11.2009 г. 22:49
Посетено:
1494
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/8794-ruse-pishe-otnovo-sabra-pisateli-i-poeti