След-и

Първият фестивален ден на "В Двореца" започна с отворен клас на Санди Либерсън

Продуцентът говори за начините да се прави успешно независимо кино

Първият фестивален ден на "В Двореца" започна с отворен клас на Санди Либерсън


◊ СЪБИТИЕТО

Станфорд Либерсън, член на журито на Седмия международен фестивал за късометражно кино „В Двореца”, Балчик, проведе отворен клас, в който обясни значението на добрите идеи и претворяването им във филми дори и с малки бюджети.

Той подчерта важността на правенето на нискобюджетни филми, но базирани на качествени идеи и изработени перфектно, защото те са мостът, по който младите прохождащи режисьори трябва да минат, за да влязат във високобюджетната мейнстрийм индустрия.

„Някои режисьори предпочитат да останат настрана от индустрията и продължават да правят нискобюджетни филми, защото искат да останат верни на своите идеи и естетика, като Джим Джармуш, например”, каза Станфорд Либерсън.

„Защото в мейнстрийма има хора, които твърдят, че са независими, но това е невъзможно. Не можеш да останеш верен на себе си, нито да прокарваш само своите идеи в тази огромна индустрия. Има много фактори, с които всеки трябва да се съобразява. Джордж Лукас е единственият човек, който е независим, но той изгради своя собствена империя.”

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
22.06.2009 г. 20:01
Етикети:
Посетено:
867
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/8157-parviyat-festivalen-den-na-v-dvoretsa-zapochna-s-otvoren-klas-na-sandi-libersan