След-и

Алманах "Света гора" включи русенски творци в изданието си

Идейната концепция на редколегията е да се представи истинското творчество в България

Алманах "Света гора" включи русенски творци в изданието си
Доц. Сава Василев и доц. Радослав Радев представят алманах „Света гора” в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Да се представи литературата и творчеството такива, каквито са - истински, а не преекспонирани в пространството на определени медии, е идейната концепция на редколегията на алманах „Света гора”.

Новият девети брой на книжното издание бе оригинално презентиран на 23 април 2009 г. в залата на Историческия музей в Русе. Негов главен редактор е литературният критик и историк доц. Сава Василев,
редактори Радослав Радев, Илиана Павлова, Антония Велкова-Гайдаржиева, Владимир Шумелов, оформление: Нейко Генчев. Издателството е “Фабер”, а спонсори на благородното начинание са ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Община Велико Търново.


◊ ПОВЕЧЕ

В „Алманаха” са включени с творчеството си автори от цялата страна след прецизен подбор от редколегията. Сред представените творци са и русенските Мира Душкова, Иглика Пеева, Цветан Тодоров, Гатя Симеонова, Огнян Стамболиев. Алманах „Света гора” е сред най-обемистите и авторитетни литературни издания у нас и излиза десет години под крилото на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.
 
Изданието е придружено от стихосбирката на Божидар Богданов - „Носталгично слънце“. Доц. Сава Василев акцентира и върху творбите от проведения първи Академичен симпозиум по скулптура във ВТУ. Събитието е било съпътствано с пленер, преминал под мотото „Реквием за Левски“. Един от атрактивните материали по време на представянето на алманаха бе снимковият с проф. Ангел Станев и раждането на скулптурната композиция.
Автор: Лилия Рачева
24.04.2009 г. 11:36
Посетено: 1345
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/7755-almanah-sveta-gora-vklyuchi-rusenski-tvortsi-v-izdanieto-si