След-и

Галерия "Оказио" показа живописни платна на сливенски автор

Художничката Даниела Ненчева гостува за втори път в Русе

Галерия "Оказио" показа живописни платна на сливенски автор


◊ СЪБИТИЕТО

Ярка и експресивна изложба представи сливенската художничка Даниела Ненчева в русенската галерия „Оказио” в периода от 6 до 20 март 2009.

Вдъхновена от красотата на родния фолклор, от природата, тя пречупва през собствения си поглед и уникален стил на рисуване преживяното и видяното.

Даниела Ненчева живописва смело и увлекателно ни прави съпричастни към богатия си творчески свят. Приказна и чудновата, екстравагантна и уникална в почерка си - това е сливенската художничка, с което биха я запомнили почитателите на изобразителното изкуство.

Смела е в изразните средства, борави с топли или по-скоро огнени цветове и това придава неповторимост на изказа й. Затова и интерпретациите й в платната „Циганка” и „Клюкарки” са експресивни и наситени с недоизказаната емоция и страст.

Даниела Ненчева не се ограничава само с маслена живопис. Сериозно място в творчеството й заема и рисуваната коприна. Уменията си в тази област тя демонстрира през 2006 г. с участието си на фестивал в Камбера - Австралия. Талантливата художничка е за втори път в Русе.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
23.03.2009 г. 17:20
Посетено:
1193
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/7567-galeriya-okazio-pokaza-zhivopisni-platna-na-slivenski-avtor