След-и

Поетът Любомир Раев представи нова книга

Поетични експерименти

◊ СЪБИТИЕТО

На 14 януари 2009 в Клуба на културните дейци в Русе бе официално представена новата стихосбирка на Любомир Раев. Актьорът от ДТ "Сава Огнянов" Никола Чиприянов прочете стихове от седемте цикъла на поетичната книга.


◊ ПОВЕЧЕ

Поетът Любомир Раев, който живее и работи в Русе, издаде поредната си стихосбирка. „Опитът” е новото му поетично томче, събрало творбите от най-ранния му период до този момент. Новото в литературните му опити е играта на думи, зад които се крие смисълът, магията на словото и дълбоката лирична душа на твореца. Експериментите със словото обаче не са отсега, казва Любомир, те имат своето начало от детството, когато е прописал и продължават до днес.

Опит е и да представиш по нетрадиционен начин проблемите, които те вълнуват от делника. И този път поетичната му книга продължава да бъде издържана в новаторска традиция, като всяко стихотворение е написано и на английски език. Преводач на поетичните откровения на автора е русенката Мария Берова.

Стихосбирката е дело на местното издателство „Авангард принт”, а илюстрациите са на художника Борис Димитров. Към книгата има и диск, който предлага на почитателите на изящното слово творбите в електронен вариант.

Любомир Раев е автор на шест поетични книги, публикува стихове в периодичния печат и има награди от национални и международни конкурси за поезия. Той е автор и на текстове за песни.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
16.01.2009 г. 23:49
Посетено:
1324
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/7155-poetat-lyubomir-raev-predstavi-nova-kniga