След-и

Йовко Кънев направи успешен дебют на русенската сцена

Зрителите станаха свидетели на драматични сцени, изпълнени с напрежение

Йовко Кънев направи успешен дебют на русенската сцена


◊ СЪБИТИЕТО

Дебют на русенска сцена направи младият актьор Йовко Кънев
, който е син на театралите Любомир Кънев и Татяна Цветкова. Той си партнира с Венцислав Петков и Васил Сапунджиев в „Частен детектив” от Антъни Шафър.

Премиерата на спектакъла се състоя на 10 декември 2008 в Камерна зала на Драматичен театър „Сава Огнянов” Русе. Постановката е дело на Любомир Кънев, а художник - Елица Георгиева.


◊ ПОВЕЧЕ

Пиесата е успешно съчетание на елементи от психодрамата и криминалния сюжет. Много напрежение има в двете действия, а това успява да придаде най-точно атмосферата на психотрилъра.

„Частен детектив” има голям успех през 70-те години в Лондон, Бродуей в Ню Йорк и навсякъде, където е поставяна. Написана е от Антъни Шафър, английски драматург, брат-близнак на по-известния Питър Шафър.

Йовко Кънев в ролята на Матю, младият любовник, се изправя срещу самотния и изоставен от съпругата си Андрю и му партнира в играта „частен детектив”. Всъщност
двамата актьори изиграха блестящо представата за евентуално убийство и последиците от него. Това бе като танца на живота и смъртта, умело пресъздадоха душевните преживявания на героите и успяха да задържат вниманието на публиката докрай.

Зрителите станаха свидетели на драматични сцени, изпълнени с напрежение, размяна на пиперливи реплики и остър хумор. Актьорите изпълниха пространството на малката камерна зала с артистичен заряд и великолепна игра. Не може да не споменем и оригиналното хрумване на Елица Георгиева сцената да се изнесе между публиката, която буквално участваше и беше свидетел на драматичното действие.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
12.12.2008 г. 13:57
Етикети:
Посетено:
981
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/7026-yovko-kanev-napravi-uspeshen-debyut-na-rusenskata-stsena