След-и

Вкус, художествена мярка, финес

Още за изложбата на Деница Добрева

Вкус, художествена мярка, финес


◊ СЪБИТИЕТО

Откритата на 01.12.2008 г. Изложба  стъклопис на  Деница Добрева е едно от впечатляващите културни събития за тази година в Града на розите – Казанлък.  Почти сто на брой творби изпълват с цвят и живот залата на ул. „Искра” 4. Картини, огледала, врати, чаши, вази, шишета, свещници – изрисувани с пъстри багри в причудливи форми - носят различни послания. Във всяка една от тези творби се чувства уверената ръка, емоцията и конкретната мисъл на  авторката. Чувствителност, талант и много труд прозират във всяка от цветните линии.


◊ ПОВЕЧЕ

Много хубави думи за художничката каза при откриването изкуствоведът Марин Добрев, директор на художествената галерия в Стара Загора. Ще подчертая само някои от тях: реверанс към българската традиция, вкус, художествена мярка и много финес. Всяка една от изложените творби е не само произведение на изкуството, а и част от нашето ежедневие, от бита ни. Особено ако искаме да го изпълним не просто с вещи, а с красота, която стопля, съживава и носи наслада.

Искрено беше възхищението на всички присъстващи при откриването, между които имаше доста известни имена от културните и бизнес среди на града. Деница Добрева благодари на всички, които са й помогнали да реализира изложбата, и специално на отдел ”Култура” при Община Казанлък. Всички присъстващи получиха картичка с лика на св. Николай Чудотворец – репродукция на икона стъклопис, изработена от нея
.
Автор:
Атанаска Колева
Публикация:
06.12.2008 г. 09:02
Посетено:
641
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/6981-vkus-hudozhestvena-myarka-fines