След-и

ВСУ "Черноризец Храбър" - почетен член на WBPA

Световна асоциация по бодиарт

ВСУ "Черноризец Храбър" - почетен член на WBPA


◊ СЪБИТИЕТО

ВСУ “Черноризец Храбър” стана почетен член на световната асоциация по бодиарт – World Body Painting Association (WBPA).

На 17 ноември 2008 г. Световната асоциация по бодиарт (WBPA) прие Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” за почетен член. Това се случи в централата на асоциацията в Ротентурн, Австрия.
   
Не само художници, но и фотографи, и филмови творци също стават членове в сдружението. Като такива, освен членска карта, те получават и онлайн представяне на страницата на асоциацията: http://www.wbpa.info. Също така могат да участват безплатно на World Bodypainting Festival, да имат целогодишно участие в изложби, както и по време на Световната седмица по бодиарт на фестивала в Сийбоден, Австрия и в Деагу, Южна Корея.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СВЕТОВНАТА АСОЦИАЦИЯ ПО БОДИАРТ
   
WBPA е основана в Австрия на 12 октомври 2001 година от Алекс Барендрегт, който е и създател на World Bodypainting Festival, превърнал се в ежегодно събитие край езерото Millstätter в южната част на Австрия.
   
Мисията на WBPA е да насърчава бодиарт изкуството, да подкрепя творците от целия свят, да насърчава лоялната търговия между творците и компаниите. Асоциацията също така се грижи за интересите на професионалистите в тази сфера, както и за тези, за които това е само хоби.  
Автор:
Петър Павлов, Медиен център - ВСУ
Публикация:
02.12.2008 г. 14:57
Посетено:
868
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/6951-vsu-chernorizets-hrabar-pocheten-chlen-na-wbpa