След-и

Фестивалът на книгата събра читатели и творци в Русе

Инициативата премина под наслов "Русе пише"

Фестивалът на книгата събра читатели и творци в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Фестивалът на книгата е първата проява в Русе, която категорично показа пред обществеността, че в този град се пише. На 29 октомври 2008, в рамките на един ден поети и писатели във фоайето на Доходното здание изложиха на четири щанда своите творби.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРАЗНИКА

Това бе повод да се съберат пишещите в града и да запознаят читателите със своето творчество. Председателят на комисията по култура към Община Русе Ренета Рашкова откри фестивала и представи организационния комитет. В него бяха екипът на списание „Брод” - издателят Пламен Абаджиев, Нели Пигулева, журналист от в. „Утро”, режисьорът Орлин Дяков, поетите Анита Коларова и Йордан Палежев, както и Светлозар Гиндянов от ИК „Авангард Принт”.

В няколко литературни секции премина фестивалът. За прохождащите поети се погрижиха Нели Пигулева и Иглика Пеева, които организираха в следобедните часове творчески работилници. Интересна бе инициативата на организаторите да се представят ръкописи от чекмеджетата на пишещите братя или пък все още неиздадени.

Ателието „Имена от миналото” успя да напомни на русенци за творци, присъстващи вече само с произведенията си, но пък поставили началото на литературното си поприще в града.
Автор: Лилия Рачева
31.10.2008 г. 20:56
Посетено: 922
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/6741-festivalat-na-knigata-sabra-chitateli-i-tvortsi-v-ruse