След-и

Русенецът Володя Кенарев подреди 13 миниатюри в изложба

Експозицията е част от театралните прояви на международния "Дунав фест"

Русенецът Володя Кенарев подреди 13 миниатюри в изложба
Кметът Божидар Йотов поздрави Володя Кенарев


◊ СЪБИТИЕТО

13 живописни миниатюри представят новия поглед на художника Володя Кенарев.
Те са подредени във фоайето на Доходното здание в Русе. Изложбата е от 30 октомври до 8 ноември и е съпътстваща театралните прояви на международния „Дунав фест” в града.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

След двадесет години отсъствие от русенските изложбени зали известният художник Володя Кенарев, който е и зам.-кмет по културата, показа нови 13 изящни платна. Художникът посвещава изложбата си на 30-годишнината от дипломирането си и дългия период на отсъствие от културния живот в града.

Володя Кенарев е емблематична фигура в живописта, защото се налага не само с перфекционизма в рисунъка си, но и майсторски композира сюжетите в миниатюрните си картини.

В тях присъства не само елегантно поднесеният виц или закачка с реалната действителност, но и философското осмисляне на живота. Малките детайли в миниатюрите носят конкретен акцент и послание, те сами по себе си са символите на познанието, на любовта, на тъгата и пр.

За да не бъда голословна, ще подчертая, че в този аспект са изпълнени творбите му - "Разпятие", "Старият клоун", "Мим". Володя Кенарев показва пред почитателите на живописта не само добре изпълнени технически и смислово картини, но и доказа още веднъж, че като творец е надраснал себе си, доразвил е идеите си и е намерил най-точната форма на изказ.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
31.10.2008 г. 20:40
Етикети:
Посетено:
1411
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/6739-rusenetsat-volodya-kenarev-podredi-13-miniatyuri-v-izlozhba