След-и

Празникът на изкуствата на ХГ "Н. Манев" - Чирпан

Нешка Робева - носител на специалната награда на галерията

◊ СЪБИТИЕТО

При изключителен интерес премина Деветото издание на празника на изкуствата на Художествена галерия "Н. Манев" в Чирпан.

Гостите на празника имаха удоволствието да чуят изпълнения на известната флейтистка Лидия Ошавкова, заедно с нейна ученичка от Япония и в акомпанимент на пиано от Ани Минкова от Чирпан. Китаристът Гриша Трифонов изпълни любимата песен на маестро Манев "Лято". Трио "Юник Войс" от оркестър "Българе" се включиха допълнително в програмата с изпълнението на хитовата песен "Моя страна, моя България", вдигнаха на крак публиката и изведоха на сцената Никола Манев. Празникът бе в апогея си...

Динамиката, разнообразието в ритмиката и съвършенството в изпълнението на живия танц на музикално-танцовия състав с ръководител Нешка Робева покориха публиката, която заслужено аплодира възторжено и сърдечно младите изпълнители.


◊ ПОВЕЧЕ

Носител на специалната награда на галерия "Н. Манев" стана Нешка Робева, която получи картината на Манев "Кардинални посоки". Общински служител от Община Садово стана също притежател на картина от Манев от разигралата се томбола.

Празникът завърши с поздравления от Н. Манев, Н. Робева, кмета В. Донев и евродепута Биляна Раева. Всички те бяха за силата на изкуството, като един от най-големите посланици на България по света, и колко е важно всички да работят заедно в тази посока. Всъщност това бе и мотото на празника "Всички заедно ще бъдем по-силни".

Автор:
Елена Шопова
Публикация:
21.09.2008 г. 19:40
Посетено:
1144
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/6478-praznikat-na-izkustvata-na-hg-n-manev-chirpan