След-и

Творческa вечер по случай 70-годишния юбилей на поета Драгомир Шопов

Талантливият автор винаги трябва да бъде и добър човек

Творческa вечер по случай 70-годишния юбилей на поета Драгомир Шопов


◊ СЪБИТИЕТО

На 16 септември 2008 година в Националния дворец на културата в София се състоя творческа среща на известния български поет Драгомир Шопов с почитателите на неговото творчество, посветена на 70-годишния му юбилей. Водещ на срещата бе поетът и издателят Лъчезар Еленков.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СРЕЩАТА

В препълнената зала 7 на НДК се събраха близки, приятели и почитатели на Драгомир Шопов, които от сърце му честитиха юбилея с приветствени думи и цветя.
Бяха прочетени поздравителни адреси, изпратени от държавния глава Георги Първанов и от председателя на Народното събрание Георги Пирински. Топли и сърдечни бяха изказванията на Надежда Захариева, зам.-министър на културата, на Николай Петев, председател на Съюза на българските писатели, на литературния критик Георги Пенчев, на проф. Михаил Виденов и на поета Матей Шопкин... Всички те говориха за талантливото перо на Драгомир Шопов и му пожелаха да не пресъхва вярата му в доброто и в поезията, да бъде и нататък верен на своя стих, и нито в един ред да не слага точка.

Юбилярът благодари на всички, дошли на тази творческа среща и прочете свои стихотворения. "На този стих не слагам точка" - призна развълнуваният Драгомир Шопов. По едно определение талантливият автор винаги трябва да бъде и добър човек. Такъв е Драгомир Шопов. Той създава талантлива, истинска поезия - и земна, и божествена.

В края на творческата среща, състояла се в прекрасната зала на НДК, юбилярят - поет, публицист и общественик Др. Шопов раздаде автографи на новата си книга "Небе и корен".

Честит юбилей!
На многая лета!


Автор:
Димитър Боримечков
Публикация:
17.09.2008 г. 18:11
Посетено:
1769
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/6458-tvorcheska-vecher-po-sluchay-70-godishniya-yubiley-na-poeta-dragomir-shopov