След-и

Единствен по рода си хип-хоп спектакъл се състоя в зала "Универсиада"

За "Енергията The Center"

◊ СЪБИТИЕТО

В петък, 9 май 2008, столичани станаха свидетели на една чудесна инициатива на танцувална школа “The Center”.

Младите таланти на школата, водени от техния учител Георги Енчев (Гоош), доказаха пред почти пълната зала „Универсиада”, че има по-забавен и полезен начин да прекарваш свободното си време от това, да седиш пред компютъра.

Уникалната концепция, в съчетание с танцувалните умения на танцьорите от школата, ни накара да повярваме, че някой ден ще ги видим във видеоклиповете на най-известните хип-хоп звезди от цял свят. Ако се съмнявате в това, най-вероятно не сте запознати с дейността на школата. “The Center” спечели пето място на световното първенство в Бремен по-рано тази година. Школата представи достойно страната ни като зае престижното място от общо 4000 участника от 45 държави.

Благодарение на създателя и хореограф на школата „Гоош”, всеки който участва в тази инициатива, може спокойно да мечтае за световния връх в хип-хоп танците... Мечтите са за това - да се сбъдват.

Това, което ни впечатли най-много в спектакъла  „Енергията The Center”, е ентусиазмът и професионалното отношение на децата на възраст от 12-18 години. Желанието и синхронът, вложени в танца, стремежът на всички да бъдат едно цяло - прилягат много повече на професионални танцьори, отколкото на дванайсет годишни деца.

Едно е сигурно... има бъдеще за тази инициатива, има и поле за професионална изява.

Това, което правят “The Center”, е изкуство и със сигурност ще бъде високо оценено от всеки, независимо дали е почитател на хип-хоп музика, или не.

Автор:
Мартин Димитров
Публикация:
13.05.2008 г. 21:39
Посетено:
1007
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/5853-edinstven-po-roda-si-hip-hop-spektakal-se-sastoya-v-zala-universiada