След-и

Стихове за безсмъртния войнишки подвиг

63 години след разгрома над фашизма

◊ СЪБИТИЕТО

На 9 май 2008, в деня на Победата и деня на Европа, в Националния музей "Земята и хората" в София се състоя литературно четене Стихове за безсмъртния войнишки подвиг

. Водещ - поетът Димитър Милов

. Събитието бе организирано и проведено от музея и Съюза на българските писатели


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СРЕЩАТА

Все още има живи участници в тази Отечествена война и свидетели на най-страшните и кървави сражения и битки през 40-те години на най-жестокия и драматичен век -- двадесети. Затова поетите Надя Попова, Матей Шопкин, Георги Струмски, Драгомир Шопов, Воймир Асенов, Георги Драмбозов, Лъчезар Еленков и др. четоха свои стихотворения, посветени на безсмъртния и велик подвиг на войника, изнесъл на своите плещи цялата тежест на войната, а милиони дори отдали и живота си за дългата и мирна пролет на човечеството.
 
Едно свое стихотворение от поетичният сборник "Лирична прегръдка" прочете и гостът от Кишинев, Молдова, Нико Стоянов, известен бесарабски български поет, преводач, издател и редактор на вестник "Родно слово".

Доц. д-р Михаил Малеев, директор на Националния музей "Земята и хората", поздрави присъстващите и участващите в изявата с деня на Победата и им пожела здраве и нови срещи в залата с чудни камъни, които е  създала природата. Домакинът Малеев отправи към всички и покана да посетят изложбата в музея "Николай Рьорих - художник, учен, мислител, хуманист", която ще се открие на 13 май 2008 година.
 
Предстоят и други културни събития, свързани с годината на Русия в България.


Автор:
Димитър Боримечков
Публикация:
11.05.2008 г. 20:54
Етикети:
Посетено:
1218
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/5823-stihove-za-bezsmartniya-voynishki-podvig