След-и

Деница Добрева. Невидими частици

Първа поетична книга

Деница Добрева. Невидими частици


◊ СЪБИТИЕТО

Художничката Деница Добрева представи своята първа поетична книга “Невидими частици” на 17 април 2008 година.

Събитието се състоя в залата на къща-музей “Чудомир” в рамките на инициативата “Четяща България”. А на 8 май 2008 година “невидимите частици” от литературните творби станаха достъпни за младежката публика от Художествената гимназия в град Казанлък.

Болка и сила, емоция и твърдост, отчаяние и надежда са вплетени в стиховете й, както са преплетени в душата й. “Пречистваща поезия, стихове – катарзис” – така определи нейните творби Стефка Дянкова–Николова пред младежите в залата.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРКАТА

Деница Добрева сама е оформила книгата. Сама е рисувала всички графични илюстрации. Изпипвала е всеки детайл с прецизност и перфектност, характерни и за основната й работа. За нея поезията не е хоби, а част от съдбата й.

Тя е възпитаничка на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн “Академик Дечко Узунов”. Завършила е през 1992 година със специалност “Промишлени форми и дизайн”. Работи в Добрич, Казанлък. А голяма част от поръчките, които изпълнява, са от любимата й Варна. Изработва изящни пластики от бронз, великолепни витражи, но нейната страст и сила са запазените марки и фирмени знаци.

Личните житейски перипетии не са пречупили духа й. Младата жена вярва в себе си и така върви напред – обединила труд, вяра, доброта и талант в сплавта на изкуството Живот.
Автор:
Атанаска Колева
Публикация:
09.05.2008 г. 21:16
Етикети:
Посетено:
1222
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/5809-denitsa-dobreva-nevidimi-chastitsi