След-и

Премиера на Елена Алекова с "Моята България"

Едно силно публицистично перо

◊ СЪБИТИЕТО

На 12 март 2008 г. в Националния дворец на културата в София се състоя премиера на книгата "Моята България" (публицистика) на Елена Алекова, поетеса и публицист. Изданието е публикувано от Националния литературен салон "Старинният файтон".


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРЕМИЕРАТА

За автора и труда й слово произнесе поетът Велин Георгиев, след което изказване направи проф. Елена Огнянова, писател, фолклорист и етнограф. Актьорът Мариус Донкин прочете откъси от публицистичната книга на авторката. В представянето бяха вплетени музикални лирични творби, изпълнени от флейтистката Мая Сергеева-Богданова.

Ел. Алекова разказа за своята книга и благодари на всички, които уважиха това културно събитието, както и на тези, които я поздравиха с излизането на най-новата й книга.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРКАТА

Д-р Елена Алекова от няколко години води изданието "Литературна гостоприемница" в столичното Народно читалище "Д-р Петър Берон", което е под патронажа на г-жа Надежда Захариева, заместник-министър на културата. Тя е автор на 8 поетични книги, на романа в стихове "Милена", издаден в две части през 1998 и 1999 година, както и на книгите "По невидимите магистрали (литературна критика, 2003) и "Отвъд думите" (белетристика, 2006).
Автор:
Димитър Боримечков
Публикация:
13.03.2008 г. 09:21
Посетено:
1161
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/5454-premiera-na-elena-alekova-s-moyata-balgariya