След-и

Изложба на Димитър Боримечков от Тараклия, Молдова

Снимки, периодични издания, книги, документи

◊ СЪБИТИЕТО

На 7 март в Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София бе открита юбилейната 20-та изложба "Очите и душата на българите в Бесарабия" на Димитър Боримечков от Тараклия, Молдова.

В нея са представени снимки, периодични издания, книги, документи - всичко за и от тези българи, живеещи в Молдова и Украйна.

За автора на изложбата, за неговата дейност на журналист и редактор, фотограф и поет говориха: проф. Боряна Христова, директор на Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", г-н Никола Караиванов, председател на Културно-просветното дружество за връзките с бесарабските и таврийските българи "Родолюбец" - София, г-н Иво Андровски, писател и историк, приятел на бесарабските българи. От името на Държавната агенция за българите в чужбина поздравителен адрес прочете г-н Димитър Карарусинов.

Димитър Боримечков благодари на проф. Боряна Христова за предоставената възможност за културна изява в Народната библиотека и изказа пожелание подобни изложби да се правят в Храма на книгата и в бъдеще. Той напомни на присъстващите на изложбата, че първата си фотоизложба в неговия творчески живот е направил в същата зала и в същата библиотека преди близо 15 години - през септември 1993 г.

Автор:
Публикация:
09.03.2008 г. 13:00
Посетено:
1388
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/5438-izlozhba-na-dimitar-borimechkov-ot-tarakliya-moldova