След-и

Концерт на Kамерен оркестър "Орфей" в Перник

В чест на Националния празник на Република България - Трети март

Концерт на Kамерен оркестър "Орфей" в Перник


◊ СЪБИТИЕТО

На 2 март 2008 г. (неделя) от 11.00 ч. в Музикалното фоайе на ОК Дворец на културата в Перник се състоя

Концерт на камерен оркестър "Орфей" под наслов "Празник на духа"

. Диригент: Райчо Христов
. Солист: Венцислав Киндалов - флейта

Звучаха произведения от Чайковски и Александър Йосифов. Концертът беше посветен на Националния празник на Република България - Трети март.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СОЛИСТА

Венцислав Киндалов е завършил НМУ "Л. Пипков" и НМА "П. Владигеров" в класа по флейта. Специализирал е в Белгия и в Московската консерватория. Засега е единствен от българските флейтисти, които притежават научна степен. Съставител е на сборници с флейтови творби.

Има над 35-годишна концертна дейност. Изнасял е концерти в страната и в чужбина - Белгия, Германия, Чехия, Русия, Гърция, Индия, Украйна, Унгария, Италия, Холандия и др. Основател е на камерни състави. За пръв път в България Киндалов е преработил за флейта и е изпълнил редица нефлейтови творби като: сонати от Хайдн, Моцарт, Бетовен, Григ, Дворжак, Шуберт, Шуман, П. Хаджиев и др.

Участва като солист в три компактдиска. Има множество първи изпълнения, световни премиери. В момента е доктор по изкуствознание и главен асистент по флейта  в Национална музикална академия "П. Владигеров".


◊ АНОНС

Следващият концерт на КО "Орфей" ще се състои на 13 март 2008 г. (четвъртък) от 18.30 ч. в Художествена галерия "Любен Гайдаров" в Перник.

. Гост диригент: Так Нг Лай
. Солист: Джонатан Мак - пиано
Автор:
Деница Михайлова
Публикация:
05.03.2008 г. 11:37
Посетено:
1163
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/5412-kontsert-na-kameren-orkestar-orfey-v-pernik