След-и

Годишните награди на галерия Буларт

Сребърен знак 2007

Годишните награди на галерия Буларт


◊ СЪБИТИЕТО

На алтернативно частно парти в бар LOOK бяха връчени годишните награди на галерия Буларт. За 2008 г. галерията изрази своето съпричастие към творческите търсения на Васил Василев и Нено Белчев.

Наградата е преходна - Сребърен знак на галерия Буларт. На тържеството миналогодишните носители на наградата имаха солидната задача да предадат щафетата на новоотличените.

Веселин Начев (отличен за постижения в живописта през 2006) я предаде на Васил Василев, избраник на галерията за 2007, заради приноса си в културния живот на страната и постижения в живописта.

Цветан Кръстев (носител на наградата за 2006 за цялостен принос в културата на страната и оригинален творчески почерк) закачи знака на гърдите на Нено Белчев, удостоен с наградата на галерията за 2007 заради оригинален творчески език и по-специално заради проекта на автора по време на творческия му престой в Япония през 2007 г.

Журналистката от вестник "Черно море" Донка Христова получи наградата на галерия Буларт за културен журналист от печатните медии. В навечерието на Коледа тя получи платно на преподавателката по живопис в Академията Здравка Василева.

Снощи в LOOK наградата за журналист от електронните медии получи Антония Йовчева заради предаването си „Повече” по Телевизия Варна. Тя получи платно на шуменския председател на дружеството на художниците Евгени Весков. Творбата бе връчена в присъствието на главния редактор на медията Мариета Бобева.

Елитарският галериен клуб отпразнува повторния празник на чаша ирладска кафява течност, смях и алтернативна музика. 


◊ И ОЩЕ

Празничната годишна изложба на галерия Буларт "Нещата от живота" - международен проект на водещи творци от България, Италия и Германия, ще остане на вниманието на варненската публика до 20 януари 2008.

Работното време на галерията е всеки ден от 14 до 19 ч., в неделя по уговорка.
Автор:
Дора Дончева
Публикация:
11.01.2008 г. 22:31
Посетено:
1508
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/5165-godishnite-nagradi-na-galeriya-bulart