След-и

Русенка участва в бразилския симпозиум на скулптурата

Откритият музей остава предизвикателство за творците

Русенка участва в бразилския симпозиум на скулптурата


◊ СЪБИТИЕТО

Лили Поборникова от Русе се представя със своя творба в Музея на скулптурата в Бразилия.

Престижното събитие привлича всяка година творци от Европа и Латинска Америка. Организаторите от провинция Санта Катарина се гордеят с факта, че това е вече седмото му издание.

Форумът на творците се провежда от 1 до 30 ноември на открито. Е
дно от нерегламентираните тежки изпитания на сегашния симпозиум на скулптурата за всички творци останал проливният дъжд през този месец.
 

◊ ПОВЕЧЕ

Русенката Лили Поборникова за втори пореден път вае скулптура за бразилския музей. Както можем да видим от снимката на нейния проект, тя е акцентувала на нежното присъствие на жената в заобикалящия ни свят.

Според регламента всеки кандидат трябва предварително да представи свой творчески проект, който при одобрение от страна на организаторите на симпозиума, бива допускан до участие. Всеки един от 18-те участници е работил на свободна тема. Материалът, предоставен от домакините, е мрамор. В рамките на целия месец ноември творците са имали възможност да покажат уменията си.

Освен творци от Бразилия участие във форума са взели и колегите им от Италия, Аржентина, Франция, Израел, Румъния и Унгария.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
06.12.2007 г. 15:05
Етикети:
Посетено:
636
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/5036-rusenka-uchastva-v-brazilskiya-simpozium-na-skulpturata