След-и

Творческа вечер и концерт на барда Славимир Генчев във Военен клуб - Ловеч

Поетични срещи 2007

Творческа вечер и концерт на барда Славимир Генчев във Военен клуб - Ловеч


◊ СЪБИТИЕТО

На 21 ноември 2007 г. - Ден на християнската младеж и семейство, от 17.30 ч. в залата на Военния клуб – Ловеч, по покана на барда от арт ателие ”Лик” Милен Тотев, се състоя творческа вечер и концерт на барда от София Славимир Генчев, член на Съюза на българските писатели.

Така беше продължена традицията в Ловеч да се представят известни български бардове. Присъстваха военнослужещи от поделение 42820 със своите  семейства, членове на военнородолюбивите организации в града, ученици от Гимназията за чужди езици ”Екзарх Йосиф І”, почитатели на бардовската песен.

Творчески портрет на Славимир Генчев като журналист, писател, поет и композитор направи Николай Василев - началник на Военен клуб - Ловеч. Той прочете стихове от последната книга на поета ”Цветоглед”, издадена през 2005 г. Славимир Генчев разказа на публиката за работата си като писател, журналист и бард и отговори на зададените въпроси.

Отношение към творчеството на барда взеха поетесата Алтенка Сапунджиева-Ани и о.з. полковник Мирчо Раевски, председател на Областния съвет на СОСЗР.

Милен Тотев благодари на Славимир Генчев за приноса му в популяризиране творчеството на българските бардове и му връчи Поетичната антология ”Мостове” и подарък от Ротари клуб - ”Бизнес проспект на Ловеч”. Последва концерт от любимите песни на барда Славимир Генчев за живота, войната, войнишкото приятелство, храбростта и любовта.
Автор:
Публикация:
22.11.2007 г. 17:10
Посетено:
1360
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/4929-tvorcheska-vecher-i-kontsert-na-barda-slavimir-genchev-vav-voenen-klub-lovech