След-и

Владимир Петров на международен конкурс за маримба в Белгия

Четири награди за възпитаника на Симеон Серафимов от НУИ - Плевен

Владимир Петров на международен конкурс за маримба в Белгия


◊ СЪБИТИЕТО

През втората половина на месец август в Белгия се състоя третото издание на международния конкурс "Universal Marimba Competiton", в рамките на който се провежда и фестивал с майсторски класове, концерти на членове на журито и лауреати от предходното издание (2004).

Авторитетното жури е под председателството на Андерс Логин, Лудвиг Алберт – артистичен директор, а сред членовете са световно известните Кейко Абе, Игор Лешник, Дейвид Фрийдман и Фредерик Макарес.


◊ ПЛЕВЕНСКОТО УЧАСТИЕ

Около 80 участници се конкурират в две категории: соло и дуо. Сред 9-те състава е дуото Владимир Петров и Емико Учияма (България/Япония).

Владимир Петров, възпитаник на Симеон Серафимов от НУИ “Панайот Пипков”, вече втора година е студент в класа на проф. Богдан Бакану в Линц – Австрия. Той и партньорката му Емико печелят Първа награда, наградата на Кейко Абе, наградата на публиката и тази за най-добро изпълнение на задължителното в третия тур произведение "The Kundalini of the playing Koalas" от Jan Van Landeghem.

Така по категоричен начин Владимир Петров демонстрира високото ниво на плевенската перкусионна школа на престижния музикален форум.

Повече информация за конкурса и фестивала в Белгия на http://www.marimbacompetition.com .

Автор:
Августина Серафимова, Ценка Пенева
Публикация:
12.09.2007 г. 17:29
Посетено:
1216
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/4450-vladimir-petrov-na-mezhdunaroden-konkurs-za-marimba-v-belgiya