След-и

Милен Тотев с 14-ти концерт в памет на Окуджава

Радио Варна 2007

◊ СЪБИТИЕТО

С предшестващо интервю в предаването "Вечерен тромпет" на Радио Варна, излъчено на 28 юли 2007 г., бе отбелязано посещението на барда Милен Тотев в морската столица.

В интервюто той сподели някои свои виждания за движението на българските бардове и разказа за дългогодишното си хоби – да интерпретира, без да прави опит за имитация, песните на световноизвестния руски бард Булат Окуджава.

В 18,00 ч. същия ден в Концертното студио на Радио Варна започна четиринайсетият концерт от поредицата изяви на Милен Тотев, посветени на 10-годишнината от кончината на Булат Шалвович.

Срещата се проведе по инициатива на сдружение "Общество за дружба с народите на Русия и ОНД” с председател Румяна Иванова със съдействието на дирекция "Култура" на Община Варна и на Радио Варна.


◊ АКЦЕНТИ

Почетен гост на концерта бе генералният консул на Русия във Варна Негово Превъзходитество Анатолий Щелкунов, който с кратко слово откри вечерта.

Водещата Виолета Тончева даде началото на срещата концерт, в която с 2 песни на Вадимир Висоцки участва варненският бард и поет Владимир Стоянов, автор на стилния сценарий на вечерта.

Милен Тотев също сподели свои мисли за творчеството на Окуджава и в две поредици по 6 песни демонстрира песенното му творчество.

На концерта присъстваха длъжностни лица от Областна управа - Варна, Община Варна, Варненска и Великопреславска митрополия, писатели, режисьори, интелектуалци и граждани на морския град.


◊ ОТЗВУК

Предстои творческата вечер да бъде излъчена неколкократно по Радио Варна.
Автор:
Славимир Генчев
Публикация:
30.07.2007 г. 09:53
Посетено:
847
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/4346-milen-totev-s-14-ti-kontsert-v-pamet-na-okudzhava