След-и

Празник в "Душата на един извор"

Галерия "Жорж Папазов" посрещна млади творци от цяла България

Празник в "Душата на един извор"


◊ СЪБИТИЕТО


На 29 юни 2007 година, от 18.00 часа, в Художествената галерия “Жорж Папазов” – Ямбол, се състоя тържественото награждаване на победителите от Четвъртия национален конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор”, организиран от Фондация „Млада България”, „Овергаз” и Община Ямбол.


◊ ПОВЕЧЕ

На церемонията присъстваха г-жа Мая Виденова – изп. директор на Фондация „Млада България”, г-н Милен Гайдаров - зам.-кмет на Община Ямбол, проф. Иван Газдов и г-жа Тана Богданова - членове на журито за изобразително изкуство, г-жа Илиана Илиева и г-н Тенко Тенев - членове на журито за литература, г-н Любомир Котев – редактор на сборника с отличените произведения от конкурса.

Наградите връчиха г-жа Мая Виденова и г-н Милен Гайдаров. Първите награди в двете категории и възрастови групи са едногодишни стипендии в подкрепа на образованието на младите дарования. Вторите и третите награди са достоен паричен знак за отличие в този конкурс.

Пианистката Валерия Бандрова поздрави всички в залата с изпълнение на "Любовни мечти" от Ференц Лист.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изложбата в ХГ "Жорж Папазов" ще продължи до края на август, така че ако имате път към Ямбол, може да се отбиете, за да си „напълните” душата!


Честито на наградените и отличените!
Сърдечна благодарност на всички 620 участници от цяла България с пожелание за вдъхновение и победи!
Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
11.07.2007 г. 11:54
Етикети:
Посетено:
1342
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/4274-praznik-v-dushata-na-edin-izvor