След-и

Цветан Стоянов - художник и фотограф

България и Русия - образи и усещания

◊ СЪБИТИЕТО

Художникът и фотографът Цветан Стоянов представи своята изложба "България и Русия - образи и усещания" в Руския културно-информационен център в София. Слово за твореца произнесоха: д-р Красин Химирски, поет и сътрудник на РКИЦ, д-р Орлин Стефанов, драматург и режисьор, Евгения Димитрова, сътрудник на центъра-домакин.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Доцент Цветан Стоянов в момента преподава дисциплина "РИСУВАНЕ" в Националната художествена академия, която зовършва през 1981 година. Води лекции и упражнения по фотография в Нов български университет. От 1997 г. е лицензиран експерт по съвременно българско изобразително изкуство. Член е на Съюза на българските художници от 1993 година. Цв. Стоянов участва в общи художествени изложби. Има и самостоятелни представяния в София, Москва, Будапеща, Париж, Дупница.

Организирал е фотоизложби със свои творби и фотографии на свои студенти в Пловдив, както и самостоятелна изложба от документални фотографии в Москва. Изложбата му от картини, рисунки и фотоси в РКИЦ в София е поредната му изява.
Автор:
Димитър Боримечков
Публикация:
28.06.2007 г. 23:17
Посетено:
1810
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/4218-tsvetan-stoyanov-hudozhnik-i-fotograf