След-и

Спомени в писма към бъдещето

Представяне на романа „Родена през 70-те. По стъпките на Нина Йорданова“ на Марина Йорданова

Предизвикателството да устояваш и да вървиш по собствени пътеки събра на 04 юни 2024 година десетки почитатели на литературата в Русенската библиотека. Поводът – книгата на едно момиче, дръзнало да се впусне в приключението писателство.

Марина Йорданова е ново име в родната литература. Дебютният ѝ роман „Родена през 70-те“ е един неочакван и необичайно поднесен разказ за спомени в писма към бъдещето. Създадена като пътешествие в живота на една успяла, но и изстрадала и израснала успеха си жена – стилиста Нина Йорданова, творбата среща читателите си с герои от един осмислено вървян живот, в който любовта към семейството, отговорността към другите и цената на дадената дума са онези опорни камъни, върху които героинята стъпва, за да продължи напред. Немалка част от героите на романа присъстваха на представянето и емоцията да видят част от собствената си съдба превърна срещата в неповторимо изживяване.

Пред всички присъстващи Марина Йорданова разказа за необичайния си избор да представи героинята си чрез писма до своето все още неродено внуче, както и за пътя си до писането като необходимост и отговорност; за правото на щастие и за семейството като най-свидното и притегателно място, което е с теб, независимо от това на коя страница е отворен животът ти.

Своите послания към гостите отправи и първообразът на главната героиня – Нина Йорданова.

Цветя, автографи, надежди за нови срещи и нови творби и една благородна кауза допълниха аристократичния дух на представянето. Всички средства от продажбата на книгата бяха предоставени на Сдружение „Заедно си помагаме“, чиято мисия е да вдъхва сили и надежда на онкоболните жени в Русе.

Марина Йорданова е родена на 7 октомври 1991 година в Русе. Завършва Средното училище по европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ в родния си град, а след това и Нов български университет в София. Автор е на стихосбирката „Безначално“, средствата от продажбата на която предоставя на кампанията „Скритите таланти на България“. В момента разделя времето си и балансира между отговорността да бъде маркетинг експерт, отговорна и любяща майка и свободата да изразява себе си като твори и пресъздава своите мечти в музика и слово.

Автор:
Силва Василева
Публикация:
06.06.2024 г. 00:41
Етикети:
Руседебютен романпредставяне на книгаМарина Йорданова
"Родена през 70-те. По стъпките на Нина Йорданова"
Посетено:
242
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/39334-spomeni-v-pisma-kam-badeshteto