След-и

Цветана Манева получи обяснение в любов от 25 артисти в Пловдив на Античния театър

Спектакълът беше посветен на 80-годишнината на голямата актриса и е част от Националното турне „за любовта…Честит рожден ден, Цветана“

Цветана Манева получи обяснение в любов от 25 артисти

 На 27 май на сцената на препълнения Античен театър в Пловдив, двайсет и пет от най-талантливите артисти в България се обясниха в любов на Цветана Манева в едно от най-емоционалните и нежни представления, създавани на българска сцена.

Спектакълът беше посветен на осемдесет годишнината на голямата актриса и е част от Националното турне „за любовта…Честит рожден ден, Цветана“.

Александра Сърчаджиева, Лилия Маравиля, Боряна Братоева, Силвия Петкова, Стефан Вълдобрев, Александър Сано, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Петър Дочев и много други актьори и музиканти изпълниха театрални монолози създадени от  изключителната Яна Борисова.

Те бяха аплодирани от над две хиляди души, които, притаили дъх, слушаха и следяха всяка секунда от това невероятно и емоционално преживяване под откритото нощно небе на Пловдив. Този спектакъл ще остане в сърцата на всички присъстващи, и най-вече на самата Цветана Манева, която излезе на сцената и се обърна към публиката и артистите с незабравимият си и станал съвременна класика монолог „Моите обещания“

Под нестихващите аплодисменти, които продължиха повече от двайсет минути, актрисата се обясни в любов на публиката и на театъра, а след това приемаше поздравления и разговаря с всички, които искаха да се докоснат до нея.

Следващото представление „Честит рожден ден, Цветана“ ще се състои на 8 юни във Фестивалния комплекс в град Варна, в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, чиито артистичен директор от над тридесет години е самата Цветана Манева.

 

Автор:
Stage Hearts
Публикация:
29.05.2024 г. 13:48
Етикети:
Яна БорисоваПловдивАнтичен театърЦветана Манева
Международния театрален фестивал „Варненско лято“
„за любовта…Честит рожден ден Цветана“
Посетено:
176
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/39263-tsvetana-maneva-poluchi-obyasnenie-v-lyubov-ot-25-artisti-v-plovdiv-na-antichniya-teatar