След-и

Празничният благотворителен концерт на Община Русе „Коледа в сърцето“ препълни Доходното здание

Събраните средства ще подпомогнат каузата на Фондация “Александър Русев” за изграждане на водно–рехабилитационен център в Русе

Празничният благотворителен концерт на Община Русе „Коледа в сърцето“ препълни Доходното здание

Вечерта на 8 декември в препълнената Голяма зала на Доходното здание се състоя празничният благотворителен концерт на Община Русе под наслов „Коледа в сърцето“. В събитието се включиха както общински детски състави и детски градини, така и неправителствени организации, заети с грижата за хората с увреждания. Събраните средства ще подпомогнат каузата на Фондация “Александър Русев” за изграждане на водно – рехабилитационен център в Русе.

На събитието присъстваха заместник-кметовете на Община Русе Енчо Енчев и Димитър Недев, програмният директор "Социална политика и услуги в общността" към УНИЦЕФ – България, представители и потребители на социални услуги и дневни центрове в Русе, представители на Дирекция „Бюро по труда“, Дирекция „Социално подпомагане“, както и на синдикални организации.

Концертът бе открит от Негово Преосвещенство Макарий, Викарий на Русенския митрополит. В своето обръщение към присъстващите в залата той призова за смирение и повече човечност в отношенията между хората.

Специален гост на събитието бе актрисата Елена Петрова, която е посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Тя сподели своите впечатления от работата с деца на Илиян Русев – Скури.

Елена Петрова изказа специална благодарност към Община Русе и подкрепата на институцията за най-уязвимите деца, както и за отличното партньорство с УНИЦЕФ.

Със свои изпълнения в концерта се включиха Русенска детска опера, Музикална школа „Къщата“, Танцова компания „Петрова“, ДГ „Зора“, Сдружение „Дете и пространство“, Танцова формация „Фрийдъм“, пианистът Дарен Ехранов, Школа за изкуство и култура „АРТиКУЛ“, ДГ „Пинокио“, Сдружение „Рализ – Бализ“, ОУ „Олимпи Панов“, Танцово училище „The Center” и Дуо “Con Fuoco”.

Специално участие в концерта взе и певицата Дивна. Тя представи своя авторска песен и се включи в дуетно изпълнение с младата възпитаничка на „Слънчеви ноти“ с ръководител д-р Наталия Константинова Ема Велчева.

„Този концерт за пореден път показа, че когато работим заедно, можем да сбъдваме мечти. Благодаря на всички, които направиха възможно да се доближим още повече до изграждането на водно – рехабилитационния център в Русе“, обърна се към присъстващите в залата заместник-кметът Енчо Енчев. Той изказа своята признателност към режисьора на спектакъла Деница Дончева от Държавния куклен театър и всички участници в концерта, които се включиха със своя труд напълно безвъзмездно.

Всички присъстващи получиха ръчно изработени от потребители на социални услуги коледни сърца, съдържащи QR код, който води към страницата на събитието.

Жестомимичният превод бе осигурен от Юлия Станкова.

 

 

Автор:
Биляна Йорданова, Община Русе
Публикация:
09.12.2023 г. 15:07
Етикети:
Община Русе
Фондация “Александър Русев”
грижа за хора с увреждания
„Коледа в сърцето“
Празничен благотворителен концерт
Посетено:
279
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/38214-praznichniyat-blagotvoritelen-kontsert-na-obshtina-ruse-koleda-v-sartseto-prepalni-dohodnoto-zdanie