След-и

Доника Ризова отведе стотици читатели „Случайно в Майорка“ на премиерата на първия си роман за възрастни

Писателката и журналистка покани събралата се публика да отпразнува любовта, книгите, приятелството и слънцето!

Доника Ризова отведе стотици читатели „Случайно в Майорка“ на премиерата на първия си роман за възрастни

„Ако у теб дреме история, просто я разкажи“ – журналистката Доника Ризова прегръща тази максима на шведския писател Юнас Юнасон и превръща разказването на истории в приванието на живота си. 

Премиерата на нейната най-нова история, дебютния ѝ роман за възрастни „Случайно в Майорка“, стана повод стотици зрители да се отправят на изкушаващо пътуване към любимата ѝ Майорка – и да отпразнуват живота, както подобава с чаша вино в ръка и мечти за морски бриз в главата. 

Спътник на Доника Ризова в литературното пътешествие беше журналистката Евелина Павлова, която представи книгата и разведе зрителите из атмосферата на този проникновен роман за любовта, вторите шансове и търсенето на щастие. 

„Успях да стъпя върху нещо, което много добре познавам и то е работата на телевизионен журналист. Мисля, че съм описала по един много истински начин цялата емоция, която един водещ изпитва“, разказа великолепната Доника Ризова за вдъхновението си да напише „Случайно в Майорка“ и дали в него е скрила биографични елементи от своята собствена кариера. 

На събралата се публика от съмишленици, приятели и почитатели журналистката и PR-експерт пожела книгата да им донесе повод да избягат от ежедневието, което ни заобикаля – „за секунда, минута, една глава или пък една нощ“. И сподели, че вече работи по следващото книжно бягство, на което да я придружат. 

Дреме ли у всеки журналист по един писател? Според Доника Ризова писател се крие във всеки човек и историята на всеки от нас заслужава да бъде празнувана – където и да е по света.

Свеж като студена чаша просеко край морето, „Случайно в Майорка“ е изискано поднесен разказ в богатите златисти тонове на лятото, който припомня на читателите си, че щастието може да бъде постигнато, само когато спрем да бягаме от него.

С финес, майсторство и отдаденост към своите персонажи Доника Ризова пише своя дебютен роман като истинско обяснение в любов към живота, скрит в красотата на малките неща. Любовта, приятелството, спокойствието, вълните и слънцето. И ни кани блажено да се отдадем на екзотична сиеста сред страниците му.

Доника Ризова е журналистка и PR специалист с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR. По-късно е водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Фамилно“.

Завършва „Връзки с обществеността“ в СУ „Св. Климент Охридски“. „Случайно в Майорка“ e първият ѝ роман за възрастни.




Автор:
Темз Арабаджиева, изд. Сиела
Публикация:
10.03.2023 г. 14:17
Етикети:
романДоника Ризовапремиера на книгаизд. Сиела
Евелина Павлова
„Случайно в Майорка“
Посетено:
156
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/36537-donika-rizova-otvede-stotitsi-chitateli-sluchayno-v-mayorka-na-premierata-na-parviya-si-roman-za-vazrastni