След-и

„От всички страни“ – смях и аплодисменти на премиерата на новата театрална комедия

Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов предизвикват вулкан от недоразумения и комични парадокси

 

Смях и аплодисменти посрещнаха новата театрална комедия „От всички страни“ на премиерата в „Théatro отсам канала“ във вторник вечерта. Актьорите Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов се забъркаха в сложни отношения, забавлявайки искрено публиката през цялото време.

Герои на пиесата са две приятелски двойки. Бракът на Тревор и Нина на пръв поглед изглежда идеален – той е изявен гинеколог, а тя – собственичка на известен италиански ресторант. Под лъскавата обвивка обаче се крие един истински ад на земята. Причината за това е тежък предбрачен договор с основна клауза - този, който подаде молба за развод, ще загуби цялото си имущество в полза на другия. Единственото спасение е единият да хване другия в изневяра. 

И точно тук се появяват техните приятели Имелда и Артур - странна скучновата двойка. Тя е гадателка със собствено телевизионно предаване, а той – университетски професор.

Водени от жаждата да скъсат брачните окови, Тревор и Нина въвличат своите приятели в мисия с неизвестен край. А едно домашно парти се превръща в комично бойно поле с единствена цел – развод.

Единственият начин да се отворят чакрите на зрителите за семейните драми на всички участници в най-дълго играната чешка комедия е да се покрие изригналият вулкан от недоразумения и комични парадокси с бурен и продължителен смях“, разказва в анотацията на спектакъла режисьорът Николай Гундеров.

„От всички страни“ е най-дълго играната театрална чешка комедия, а нейни автори са Роман Венцел и Михаела Долежелова. На българската сцена тя се поставя за първи от режисьора Николай Гундеров. Музиката е на Добромир Кисьов.

Следващата дата в София е на 16 март, следва и премиера във Варна – на 29 април.

Билети могат да бъдат намерени в мрежите на Eventim и Grabo.

_______________

Фотографии: Иван Ерменков за Artvent

 

Автор:
Татяна Павлова
Публикация:
08.03.2023 г. 16:08
Посетено:
773
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/36525-ot-vsichki-strani-smyah-i-aplodismenti-na-premierata-na-novata-teatralna-komediya