След-и

"вСЪЩНОСТ" с премиера в експозиция "Недоизказано" в Галерия "Сан Стефано"

Татяна Явашева сподели поезията си с прекрасна многобройна публика

 

В екзотичната атмосфера на експозицията "Недоизказано" - Биенале за хартиено изкуство - в столичната Галерия "Сан Стефано", се състоя премиера на четвъртата поетична книга на Татяна Явашева със заглавие "вСЪЩНОСТ". Пред множество гости, почитатели на фината поетична енергия, писатели, колеги и приятели, авторката повдигна завесата около създаването на ръкописа, оформянето на екипа, срещата с бъдещия издател Жанет Аргирова, поканата към редактора Митко Новков, вдъхновението на художествения оформител Любомир Славков. Как бъдещата книга е спечелила доверието на проф. д.ф.н. Цочо Бояджиев, който е написал категоричното си одобрение на гърба на корицата по неподражаем начин.

Директорът на Програма "Христо Ботев" д-р Митко Новков заяви, че "книгата не е обикновена, не е градена от емоции, а от поетически разум чрез рационална поетика".

Писателят Румен Леонидов каза, че "вСЪЩНОСТ" е може би "невидимата стълба към поетическото усъвършенстване на авторката", познавайки предишните ѝ книги "По ръба на чадъра" (1997), "Смеха на огледалото" (1999) и "Чуй тишината" (2017).

С вълнение и радост Татяна Явашева призова всички да аплодират произведенията на авторите, участници в Биеналето на хартиеното изкуство, с които поетичното слово заживя по удивителен начин.

Дълго време журналистката от сп. "Икономика" даваше автографи и приемаше поздравленията на множеството посетители на премиерата, в която едно от стихотворенията - в сюжетна връзка с времето - прочете небезизвестната Ева Кикерезова.

Коя е мойта същност всъщност
и ако мога нишката да разплета
ще видя всъщност същност
но всъщност аз съм част от същност
в същност в същност
чрез думите навлизам в същината
чрез тях навярно ще усетя
коя е мойта същност всъщност

- Стихотворение, прочетено разгръщайки напосоки новата поетична книга на Татяна Явашева.

 

Автор:
КН
Публикация:
27.05.2022 г. 11:17
Етикети:
Посетено:
696
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/34788-vsashtnost-s-premiera-v-ekspozitsiya-nedoizkazano-v-galeriya-san-stefano