След-и

София Бобчева и Александър Кадиев спечелиха публиката с „Игра за двама“ от първия път

Актьорите превърнаха премиерата на спектакъла в двучасово забавление

 

София Бобчева и Александър Кадиев превърнаха премиерата на „Игра за двама“ в двучасово забавление и вдигнаха на крака публиката в пълната зала на Открита сцена „Сълза и смях“. Смехът беше постоянна част от атмосферата, докато двамата актьори влизаха с лекота във всяка една от 16-те си роли, пресъздавайки образи от ежедневието ни.

На сцената се редуват образи, събиращи коментари всеки ден – на попфолк певицата, която иска да е известна, на автотърговеца, който е готов да измисли най-невероятната история, за да я убеди да си купи кола, която не пали, на тийнейджърите, за които комуникацията е сведена до „сеш‘ се“ и „примерно“, на продажната плеймейтка, за която голямата любов започва от 300 000 лева нагоре, на телевизионния водещ, който смята, че всеки го познава… 

Всичко това е обединено от тънката ирония на автора Иво Сиромахов, предизвикваща искрен смях, и от подхода на режисьора Златомир Молдовански да покаже кухнята на театъра на зрителя – декорът и костюмите се сменят пред очите на публиката. Цялата картина завършват музикалното оформление на Стефан Здравески и сценографията на Ивелина Минева.

Финалът беше в ръцете на публиката, която аплодира дълго на крака целия екип на постановката.

След дебюта на „Игра за двама“ в София следват още четири премиерни дати в Пловдив, Варна, Бургас и Лондон през март и април.

 

БИЛЕТИ:

12 март, Бургас: https://bit.ly/3IbQDqm

13 март, Пловдив: https://bit.ly/3Kewulr

24 март, Варна: https://bit.ly/33jcrBV

9 април, Лондон: https://bit.ly/3nuwgN9

 

Автор:
Татяна Павлова
Публикация:
16.02.2022 г. 14:00
Етикети:
Посетено:
970
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/34125-sofiya-bobcheva-i-aleksandar-kadiev-specheliha-publikata-s-igra-za-dvama-ot-parviya-pat