След-и

Публиката в любовен транс от магичния танцов спектакъл “Помниш ли Когато..”

Фондация “Стоян Камбарев” продължава да сбъдва мечти

Публиката в любовен транс от магичния танцов спектакъл “Помниш ли Когато..”: 1
Публиката в любовен транс от магичния танцов спектакъл “Помниш ли Когато..”: 2
Публиката в любовен транс от магичния танцов спектакъл “Помниш ли Когато..”: 3

 

Поредният успешен арт проект на Фондация „Стоян Камбарев“ вече е факт, като този път радва почитателите на танцовото изкуство.

Спектакълът “Помниш ли Когато…” на Александър Манджуков, със звездното участие и хореографията на Васил Дипчиков и Виктория Петрова, направи своята премиера на Kамерна сцена "Славянска беседа" в театър "Сълза и смях" преди дни. Осъществяването му, чрез финансиране от Столична Община, Програма Култура е част от специалните награди, които забележителният  Васил Дипчиков получи за своята номинация за Награда за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2020  - безспорно  най-чаканото и престижно отличие за млади творци в България.

Съвременният танцьор и пърформър Васил Дипчиков бе един от петимата млади номинирани творци, заради уникалните си качества в изпълнителското танцово изкуство в различни жанрове - от класика, през модерен, съвременен и алтернативен танц. По тази причина, Столична Община избра да връчи своята специална награда за изкуство именно на него.

В танцовия спектакъл “Помниш ли, когато” Васил си партнира с изящната Виктория Петрова. Силната химия между тях успява да пренесе публиката в един различен свят, чрез преминаване през епохи и емоции. Грацията и талантът на двамата изпълнители, тяхната чувственост и уникалност, успяват да пресъздадат историята на “Помниш ли,когато…” . 

За любовта като максима и проклятие за щастие. Един мъж си спомня за жените в живота си и за емоциите му, непризнавани и неизказани. За последната си любов с непозната в интернет, не усетил вкуса на тялото ѝ. За първата си любов или жената, която никога не би могъл да има. За стремежа, сватбата и лекотата на жена. За раждането, сливането и обсебването на живота. За апогея на любовта си в емоцията на смъртта.

С откриването на новия театрален сезон, танцовият спектакъл гостува премиерно на камерна сцена "Славянска беседа" в театър "Сълза и смях" на 16-ти и 17-ти септември и пожъна огромен успех. Нестихващите аплодисменти на публиката в залата и възторжените коментари на критиката предвещават светло бъдеще на фестивалния живот на “Помниш ли, когато…”.а Деси Тенекеджиева, в качеството си на Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“ и продуцент, пое ангажимента да помогне за разпространението на спектакъла по родни и международни фестивали.

Създателите на магичния спектакъл не скриват вълнението и цялата си отдаденост за реализирането на “Помниш ли,когато…”. Екипът “зад кадър” са тандем от професионалисти, които се допълват взаимно и провокират мисълта и чувствата на зрителите по изключителен начин, което личи осезаемо в коментарите на публиката за представлението в социалните мрежи:

„Аз в живота си, не съм се целувал толкова дълго… Страдах с тях, радвах се..Плаках..“

„Впечатляващ и вдъхновяващ професионализъм и естетика, истинска наслада за сетивата! Аплодисменти!“;

„Един наистина приказен спектакъл! Занимава се с най -  интимната страна от вътрешния ни живот. С любовта - със спектъра, измеренията и метаморфозите на това трудно за анализиране чувство.“;

„Този спектакъл повлия на всичките ми сетива. Искам някой да ме обича по този начин. И да усетя тази любов.“

Режисьор: Александър Манджуков
Хореография: Васил Дипчиков и Виктория Петрова
Асистент постановка и хореограф: Велислава Цветкова-Дипчикова
Музика: Добромир Кисьов
Костюми: Диана Цветкова

Може да гледате танцовия спектакъл “Помниш ли, когато…” на 26 октомври отново в Kамерна сцена "Славянска беседа" в театър "Сълза и смях" от 19:30 ч. , след което ще започне фестивалния си живот.

Вижте кратко филмче за Васил Дипчиков, създадено по повод номинацията му за Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“

https://www.youtube.com/watch?v=f39NbMpQCQM&t=6s 

______

Снимки:
2.Vasil Dipchikov2

Na Ceremoniata Nagradi Kambarev 2021.JPG

Автор: Теменуга Кръстева
23.09.2021 г. 21:33
Посетено: 400
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/33408-publikata-v-lyuboven-trans-ot-magichniya-tantsov-spektakal-pomnish-li-kogato