След-и

Оркестърът на НУИ „Добри Христов“ отпразнува своята награда “Варна” с концерт

С благодарност за полученото признание младежката формация на легендарното Музикално училище подари на варненци една емоционална среща в първите дни на учебната година

Усещане за общност на ученици, учители, родители и гости изпълни с топлина двора на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” - Варна, на 18 септември, когато Младежкият симфоничен оркестър на училището покани варненци и гостите на града за концерт на открито. В него легендарното Музикално училище събра в едно благодарността си за присъдената на оркестъра награда “Варна” за ярки постижения в областта на културата и надеждите си за добри начала през новата учебна година.

В присъствието на заместник-кмета на Община Варна Коста Базитов директорът на НУИ „Добри Христов“ Румяна Петрова излезе пред оркестъра с наградата и диплома и извика искрените аплодисменти на всички присъстващи. „Награда “Варна” е едно много престижно отличие и е голямо постижение за нашия оркестър и нашето училище, че са оценени така високо от гражданите на Варна” - каза тя.

Цветя от Община Варна и поздравления от гостите на концерта зарадваха младите музиканти, които под палката на неуморния ръководител на оркестъра маестро Страцимир Павлов вдъхновено интерпретираха любими произведения от Рихард Щраус, Жорж Бизе, Пьотр Чайковски, Мануел де Файя, Ленард Бърнстейн и Петко Стайнов. Прозвуча и посрещнатата с много аплодисменти филмова сюита с теми от любими холивудски филми, специално аранжирана за оркестъра от маестро Страцимир Павлов.

Зелената сцена сред дърветата в двора стана живописен декор за изпълненията на младите таланти, а приповдигната атмосфера на този вълнуващ концерт насърчи учители и ученици за творческите предизвикателства на започващата учебна година.

 

Автор:
Нина Локмаджиева
Публикация:
21.09.2021 г. 16:13
Етикети:
Страцимир ПавловНУИ „Добри Христов“концерт
Младежки симфоничен оркестър
награда “Варна”
Посетено:
1068
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/33397-orkestarat-na-nui-dobri-hristov-otpraznuva-svoyata-nagrada-varna-s-kontsert