След-и

Режисьорът Стилиян Иванов представи първата си детска книга

Артисти, музиканти и приятели на животните отпразнуваха премиерата на „Зевс и Нора“

Режисьорът Стилиян Иванов представи първата си детска книга

Представяне на песента за Зевс и Нора в изпълнение на Кира Рийд, Християна Луизу, Вида Пиронкова, и Елена Мирчовска (от ляво надясно)

 

„Зевс и Нора" – детската книга от режисьора Стилиян Иванов, беше представена за първи път в София. Официалната премиера се състоя на 10 юли в Център по себепознание „Орфей" и събра десетки приятели на книгите и животните. Сред тях бяха композитора Вида Пиронкова, поетесата Надежда Захариева, певицата Християна Лоизу, челистът Анатоли Кръстев, примабалерината Маша Илиева, журналистът Цветелина Узунова, меценатът и основен спомоществовател на книгата Гергана Ташкова.

„Благодаря на всички, които подкрепиха и взеха участие в този мой нов проект. Реших да напиша тази детска книга, вдъхновен от съжителството си с нашите по-малки братя – животните. Стремежът ми е да предам на децата и възрастните любовта към животните и да ги окуража да опознават себе си и да търсят Любовта и Светлината дори в трудностите и в болката. Убеден съм, че единственото нещо, което ни отделя от животинското царство, е способността ни да вникваме в собствените си души, отразени в заобикалящия ни свят. И колкото сме по-осъзнати и по-човечни, толкова повече са местата, на които откриваме себе си.", сподели авторът Стилиян Иванов.

За първи път на живо беше представена и специалната песен към изданието, създадена от Вида Пиронкова (музика и текст), Георги Стрезов (аранжимент) в изпълнение на Християна Луизу, Елена Мирчовска, Кира Рийд и Вида Пиронкова и по идея на Деян Неделчев. Поетесата Надежда Захариева прочете стихотворение за героите Зевс и Нора, което е написала, вдъхновена от тяхната история.

Емоционален момент беше призива на дамите Марта Георгиева, Петя Алтимирска, Нели Янкова, Ирина Николова и Мария Харбова, които са посветили живота си на кампании в защита и грижа за животните. Те споделиха, че книгата „Зевс и Нора" е в унисон с тяхната кауза – да акцентират върху отношението към животните и да възпитат ново поколение добри хора, които ще се отнася с обич и закрила към тях.

Книгата „Зевс и Нора" е страхотен начин децата да развият своите ценности и възприятия, да се подготвят за света и да открият лесно многообразието и предизвикателствата му. В дванадесет глави са поместени основните етапи от живота на персонажите, а красивите илюстрации и реални снимки допълват усещанията и въздействието на текста. Всяка от главите в книгата завършва с ценни поуки за приятелството, семейството, умението да обичаш, да се бориш, да се справяш с трудностите и да се радваш на живота.

Изданието с твърди корици съдържа QR код, чрез който читателите ще могат да чуят специалната песен, посветена на героите Зевс и Нора, а върху разделителя на книгата читателите ще намерят стиховете на поетесата Надежда Захариева

Част от приходите от изданието ще бъдат дарени на приюта за бездомни животни „Надежда за различните" в Казанлък, откъдето преди пет години авторът Стилиян Иванов осиновява кучето си Нора – главен герой в книгата.

 

Стилиян Иванов е български автор, режисьор и сценарист. През 1994 г. завършва режисура в НАТФИЗ в класа на проф. Хачо Бояджиев. До 2003 г. работи в Българската Национална телевизия, а от 2004 до 2007 г. е изпълнителен директор и консултант на телевизия ББТ, създател на предаванията: „Звезден прах“, „Нарисувай се с песен“, „Чай или кафе“, „С вас е Васа“.

През май 2009 г. Стилиян Иванов създава Ти Ви Арт – телевизия и уебсайт за изкуство, култура, туризъм и пътешествия. Стартът ѝ е даден на 24 май 2009 г., а през 2010 г. започва да се излъчва и по кабелните мрежи на България. Иванов е акционер и изпълнителен директор на ТВ Арт и съсобственик на продуцентска къща Dodofilm и радио „Антена“, преподавател по документалистика и интернет-телевизия.

Стилиян Иванов е автор и режисьор на 55 документални филма, 200 видеоклипа и 1000 телевизионни предавания. Автор на книгите „BG тайната от Орфей до Ванга“, „Рецепти за щастие от Лидия Ковачева и д-р Емилова“, „За смисъла на астрологията“, „2021 Годината на трансформацията“ и „Астрологичен пътеводител“. Носител е на редица международни награди и отличия, а Съюзът на руските журналисти му присъжда награда „За високи професионални постижения“.

 

 

Автор:
Елица Христова
Публикация:
12.07.2021 г. 15:08
Посетено:
1133
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/33103-rezhisyorat-stiliyan-ivanov-predstavi-parvata-si-detska-kniga