След-и

SoFest 2021 затвърди позициите си на най-желаното събитие в столицата

Четири концерта, три спектакъла и незабравими срещи с прочути автори, артисти и изпълнители

SoFest 2021 затвърди позициите си на най-желаното събитие в столицата

Закриване на SoFest 2021 със спектакъла „Опасен чар“ - Тодор Колев трибют

 

SoFest вече четвърта година привлича тълпи от привърженици, защото се фокусира върху език, който е разбираем от всеки. Езикът на изкуството. С нарастването на популярността си, фестивалът се превърна от приятно преживяване във фактор, име в културния живот на столицата.

Има десетки подобни събития, но SoFest се отличава, защото най-ценни са преживяванията от дòсега до артиста на живо. Те превръщат вечерта в специална, а SoFest превръща и нас в такива.

Единственият фестивал, който представя различни изкуства на една сцена, в една вечер отново възпламени зрителският интерес. В алтернативното, атрактивно пространство - Кино Кабана феновете и гостите на София се насладиха на четири концерта, три спектакъла и незабравими срещи с прочути автори, артисти и изпълнители.

За откриването на SoFest актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев представиха музикално-поетичният спектакъл „Усещане за любов“, а виртуозният музикант Теодосий Спасов и майсторът на балканския електронен звук Иван Шопов покориха публиката с проекта си “InFusion”. Tехен специален гост беше брилянтният пианист Живко Петров.

Втората вечер фурор сред феновете на фестивала предизвикаха актрисите Богдана Трифонова и Здрава Каменова с комедийният спектакъл “Извънредно любовно положение“ и  култовата банда „Обичайните заподозрени“. Специално за SoFest Стефан Вълдобрев и емблематичните музиканти от групата изпълниха някои от новите си песни.

Деликатният, нежен стил и фино чувство за хумор на участниците създадоха специална, интимна обстановка под съботното звездно небе. Виновници за това бяха водещата и лице на фестивала Гергана Стоянова, която докосна публиката до поетичния свят на авторите Маргарита Петкова и Добромир Банев, актьорите Нона Йотова и Петър Антонов, които представиха спектакъла „Абсурдни времена“ и певецът с феноменален глас Стефан Илчев.

SoFest закри със спектакъла „Опасен чар“ - Тодор Колев трибют с участието на Филип Аврамов-Фицата, Нелко Коларов и група АКАГА. Гергана Стоянова провокира музикантите да разкажат забавни истории от срещите си с „опасния чаровник“, а след това в главната роля влезе нейно величество Музиката.

И тази година SoFest сподели и предаде любовта към изкуството на най-малките си почитатели. В три поредни дни, на сцената на Кино Кабана имаше караоке с обичаните герои на Маргаритка, магическо шоу с Ненчо Илчев, концерти на Драмеди бенд, Мюзик плей, Палавите ноти много детски образователни, културни и спортни ателиета. В рамките на дневната програма имаше и тематичен SoFest базар за децата и техните родители.

Верен на принципите си SoFest отново имаше своята благотворителна кауза. Фестивалът прояви съпричастност и подкрепа към център за детско развитие "Малки чудеса", част от дейността на фондация „Нашите недоносени деца".

„Били ли сте на SoFest?“ - този все по-често задаван въпрос доказва, че фестивалът стана част от културата, а не просто поредното събитие.

 

SoFest 2021 се проведе с подкрепата на Министерството на Културата и под негов патронаж. Фестивалът бе част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2021 и премина под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

Може да следите бъдещите събития част от SoFest на сайта на фестивала - https://sofest.avgroup-bulgaria.com/ и на страниците във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
26.06.2021 г. 21:33
Посетено:
736
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/33017-sofest-2021-zatvardi-pozitsiite-si-na-nay-zhelanoto-sabitie-v-stolitsata