След-и

Упражнения по етикет за повече емпатия при децата

Невена Басарова представи новата си книга "Упражнения по етикет"

Упражнения по етикет за повече емпатия при децата

 

Учат ли се емоционалната интелигентност и емпатията? Да, и то в най-ранна детска възраст, твърди експертът по етикет Невена Басарова, основател на Първа детска академия за добри обноски. Тя се срещна с родители и малки читатели, вдъхновени от книгите ѝ, в уютната атмосфера на книжарница "Хеликон" в събота, 17 октомври. За всеки от гостите имаше усмивка, автограф и... шоколадов бонбон. Малките дами и кавалери, които вече познават Невена от първата ѝ книга „Детска академия за добри обноски", показаха, че добре познават правилата за етикет и нетърпение да ги надградят с новото заглавие "Упражнения по етикет" (изд. "Софтпрес").

"Упражнения по етикет" е занимателна, забавна и практична книжка, която може да се използва като помагало към "Детска академия за добри обноски" или самостоятелно с по-малки деца. Голяма част от упражненията в нея са вдъхновени от игрите, с които се забавлявахме у дома с моите деца по време на извънредното положение през пролетта", разказва Басарова. Логически задачи, лабиринти и загадки превръщат в игра сложни въпроси като "Кога е правилно да говорим на „Вие"?" и "Как се подрежда масата за хранене?". Любими на малките кавалери и дами са и цветните стикери и прекрасните илюстрации на Стелияна Донева.

Първата книга на Невена Басарова – „Детска академия за добри обноски", отбеляза рекордни продажби и многократно оглави класациите.

"Добрите обноски не се ограничават до това как да държим нож и вилица, те ни учат на уважение и внимание към другите. Вярвам, че след дългите месеци у дома децата ни имат нужда да говорим повече за емоциите си, как да ги разпознават и управляват", допълва Басарова.

Освен посланик на добрите обноски, Невена е още TEDx лектор, предпочитан коментатор по проблемите на родителството, образованието и отглеждането на щастливи и успешни деца. Нейни статии са публикувани в някои от най-престижните български издания – Forbes България, Жената днес, EVA, сп. "Икономика", "Мениджър" и други. Тя е сертифициран треньор по емоционална интелигентност и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина".

Освен с деца, Невена Басарова работи и с възрастни като сертифициран консултант по социален етикет от престижната школа Minding Manners International в Лондон и сертифициран експерт по бизнес етикет от М. Паркър – лицензиран обучител на Washington School of Protocol във Вашингтон, САЩ.

 

Автор:
Милена Ташева
Публикация:
20.10.2020 г. 14:53
Етикети:
изд. "Софтпрес"нова книгасреща с автографНевена Басарова
Детска академия за добри обноски"
"Упражнения по етикет"
Посетено:
735
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/31864-uprazhneniya-po-etiket-za-poveche-empatiya-pri-detsata