След-и

Бурни аплодисменти за учениците на проф. Людмил Ангелов в Камерна зала "България"

Най-добрите участници в Майсторския клас на проф. Ангелов представиха галаконцерт на 25 юли

Бурни аплодисменти за учениците на проф. Людмил Ангелов в Камерна зала "България"

 

Майсторският клас „Големите пианисти-композитори” на световноизвестния български пианист Людмил Ангелов се проведе за единадесета поредна година в Нов български университет от 15-25 юли.

След конкурсното  прослушването Маестро Ангелов избра шестнадесет млади и талантливи пианисти на възраст от 14 до 26 години, от България и Турция, с които работи върху усъвършенстване на клавирната им техника и интерпретация.

Най-добрите участници в класа представиха галаконцерт на 25 юли от 19:00 часа в Камерна зала „България“. В програмата бяха включени клавирни произведения от Йохан Себастиан Бах, Лудвиг ван Бетовен, Фредерик Шопен, Ференц Лист, Николо Паганини, Александър Скрябин, Панчо Владигеров и други. 

Концертът завърши с изпълнения на проф. Ангелов, които предизвикаха бурния възторг на публиката. Сред гостите бяха представители на Ръководството и членове на Настоятелството на НБУ, както и преподаватели по пиано от страната.

След концерта, по традиция, проф. Ангелов награди най-добрите изпълнители в своя майсторски клас. Стипендия за курс при световноизвестния ни пианист в Нов български университет през следващата академична година получи Кристиян Ангелов. Младата пианистка Елица Стефанова получи възможността да бъде част от майсторския клас на проф. Людмил Ангелов и през следващата година. Кристиян Тодоров беше награден с участие в концерт, организиран от Културния институт на Варшава в София, а Георги Леков ще представи рецитал в следващото издание на престижния музикален Фестивал „Софийски музикални седмици“.

Стремежът на проф. Людмил Ангелов и Нов български университет през следващата година е да продължи доброто сътрудничество със Сити Марк Арт Център и Фестивала „Пиано Екстраваганца“, както и да осигури допълнително възможности за изява на младите пианисти от тазгодишното издание на майсторския клас.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
29.07.2020 г. 15:43
Посетено:
1194
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/31511-burni-aplodismenti-za-uchenitsite-na-prof-lyudmil-angelov-v-kamerna-zala-balgariya