След-и

"July Еvening" със Стефан Вълдобрев в сърцето на София

Обичаният изпълнител превърна бул. „Витоша“ в своя сцена

"July Еvening" със Стефан Вълдобрев в сърцето на София

 

Книжен център „Гринуич“ и бар „Green witch“ бяха горещата точка на столицата на 1 юли. Среща с автограф и акустичен концерт на Стефан Вълдобрев поставиха началото на литературния сезон в най-голямата книжарница у нас и отбелязаха откриването на новото различно заведение на бул. „Витоша“.

По време на единствената по рода си „July Еvening“, както шеговито я определи самият изпълнител, той представи дългоочакваната си нова книга – „Книга за песните“ (изд. „Книгомания“). Опашка от нетърпеливи читатели се изви пред книжния център още в началото на събитието. 

„Книга за песните” е първа книга на Стефан Вълдобрев, която може да се определи като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории. В нея той се проявява като умел разказвач, описвайки честно, чувствено, без маниери и преструвки творческия процес по създаването на 41 песни, като се обхваща периодът от 80-те години до днес. Изданието повежда читателя на една вълнуваща разходка: как от случайно хрумване, срички, каламбур или произволна словесна или музикална фраза, пречупена през контекста на обществените събития и през призмата на личния живот на артиста може да се създаде хит.

Малко по-късно Стефан Вълдобрев изпълни някои от любимите парчета на публиката. С коктейл в ръка стотици фенове на любимия актьор, певец и композитор пяха и танцуваха под ритъма на емблематичните му песни „По-полека“, „Рай“, „Тази песен не е за любов“, „О-о-обичам те, мила“. Неповторимото соло изпълнение на Стунджи взриви публиката и превърна вечерта в емоционално и запомнящо се събитие за всички присъстващи.

 

Автор:
Книжен център „Гринуич“
Публикация:
02.07.2020 г. 12:56