След-и

Музика без дим

Инициатива на Алфа радио

Музика без дим


◊ АЛФА РАДИО ГОСТУВА

Само за 18 минути възпитаниците на Професионалната гимназия по електротехника във Варна разграбиха 20 компактдиска с музиката на Алфа радио. За да ги получат, учениците трябваше да се разделят с цигарите си. Това обаче не притесни децата и те с охота заменяха папиросите. Някои от тях съжаляваха, тъй като не пушат и не могат да се снабдят със скъпоценните дискове, които Тина, Рая и Меги от сутрешния блок "3 в 1" разменяха за кутиите с тютюн.

Това е инициативата на Алфа радио "Музика без дим", която стартира преди седмица в Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии. Всеки петък трите железни дами от "З в 1" ще гостуват на едно варненско школо. На 24 ноември бяха в Електрото. Точно в 9 часа от фоайето на гимназията Тина даде старт на сутрешния блок на Алфа радио и обяви инициативата. 18 минути по-късно не остана и един диск. За сметка на това водещите бяха събрали кутиите с цигари, които ще предадат за унищожаване в РИОКОЗ.


◊ УЧИЛИЩЕТО И МЕДИИТЕ

Освен това целта на изнесените студиа е да се даде думата на младото поколение - учениците да разкрият какви са проблемите им, какво искат да се промени в света, в града и в училище, да изкажат своето мнение за насилието и връзката ученик-родител-учител. Ако образователните институции и родителите искат да чуят гласа на подрастващите, да слушат всеки петък от 9 до 12 часа Алфа радио.


◊ 15 МИНУТИ СЛАВА

Гостуването на "3 в 1" се превърна в празник за школото. Във всички междучасия десетки се трупаха край Тина, Рая и Меги, за да видят отблизо как се води радиопредаване. Някои от тях дори можаха за няколко минути да се превърнат в звезди според мисълта на великия художник Анди Уорхъл, който бе казал: "В бъдеще всеки ще има своите 15 минути слава." Вчера първия си урок взеха десетокласниците Данислав и Виктория. Вместо титуляря Пламен Янков те направиха преглед на варненския печат. Много е интересно, развълнуван сподели Дани, който мечтае да стане хотелиер. Аз не се притесних, сподели Вики, която пък иска да бъде певица и репетира по караоке клубовете.
И този път Алфа радио изненада учениците със специален гост. В училището бе вратарят на футболния "Спартак" (Варна) Генко Славов. Момчетата го снимаха за спомен с мобилните си телефони.


◊ АНОНС

Следващия петък сутрешният блок на Алфа радио "3 в 1" ще гостува на Математическата гимназия. Визитите в училищата са подкрепени от председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов и началничката на Регионалния инспекторат по образованието Николинка Даскалова.
По време на изнесеното студио вчера в сградата на Електрото пристигнаха и представители на Българския младежки червен кръст, които също подкрепиха инициативата на Алфа радио "Музика без дим".
Автор:
Лидия Димитрова
Публикация:
29.11.2006 г. 15:42
Етикети:
Посетено:
694
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/3120-muzika-bez-dim