След-и

1600 зрители аплодираха премиерата на „Синът” в Народния театър

Захари Бахаров, Теодора Духовникова, Владимир Пенев, Александър Тонев и Анета Иванова вдигнаха на крака публиката в двата премиерни дни

1600 зрители аплодираха премиерата на „Синът” в Народния театър

 

Близо 1600 зрители аплодираха първата премиера за новата година в Народния театър „Иван Вазов”. Партерът и двата балкона на първата ни сцена едва побраха желаещите да видят спектакъла „Синът”, режисиран от Диана Добрева.

Развълнувани, зрителите в двата премиерни дни – петък и събота – 17 и 18 януари, дълго след финалните поклони коментираха изключителната игра на Захари Бахаров, Теодора Духовникова, Владимир Пенев, Александър Тонев и Анета Иванова в спектакъла по прочутата в цял свят пиеса на Флориан Зелер.

 „Синът“ от Флориан Зелер е един огромен, болезнен въпрос, отправен от сцената към всички нас. За цената и безценността на обичта.

Сюжетът, избран от Флориан Зелер, около който се разгръща напрежението в „Синът“, може да бъде „бъде взет назаем“ от драмата на което и да е съвременно семейство: разделени родители, изгубили сериозно доверието и комуникацията със своя син тийнейджър и неговия опит „да изкрещи мълчешком“ болката си и копнежа си по семейство и разбиране.

Момчето е оставено на грижите на майката и живее при нея в тягостната и студена атмосфера на самотата, не чувства обичта и подкрепата й, наранено е и от отсъствието на своя баща, който вече има друго семейство и друго дете. Какво прави момчето ли – спира да ходи на училище с месеци, затваря се в себе си, обгражда се с мними защитни стени, бунтува се по свой си начин.

Какво ще предизвика поведението му – трусове във взаимоотношенията на двамата бивши съпрузи и негови родители? Взаимни обвинения? Катаклизъм в новото семейство на бащата? Помирение?

Преводът на „Синът“ е на Снежина Русинова-Здравкова, сценографията и костюмите - на Мира Каланова, музиката - на Петя Диманова, а хореографията - на Деян Георгиев, драматург на постановката - Мирела Иванова.

* * *

Все още има малко останали билети за датите на представленията до края на януари – 23, 28 и 31. Следващите дати са 6, 7 и 20 февруари и 24 март.

Билети могат да се закупят на касите на Народния театър и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/sint.

 

 

Автор: НТ "Иван Вазов"
19.01.2020 г. 17:05
Посетено: 684
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/30772-1600-zriteli-aplodiraha-premierata-na-sinat-v-narodniya-teatar