След-и

„На многая лета", цветя и аплаузи на юбилейния концерт на примата на Музикалния театър Еделина Кънева

Еделина Кънева беше отличена със „Златна лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци

„На многая лета", цветя и аплаузи на юбилейния концерт на примата на Музикалния театър Еделина Кънева

Александър Мутафчийски, Еделина Кънева и Христо Сарафов с оркестъра на Музикалния театър

 

„На многая лета", цветя и аплаузи на юбилейния концерт на примата на Музикалния театър Еделина Кънева „Всичките мои мъже". На сцената тя беше с партньорите, с които е пяла най-много в Музикалния театър: Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Специални гости на концерта бяха Орлин Горанов и Орлин Павлов. Изненада за публиката беше дуета й с Тончо Токмакчиев, на когото примата е вокален педагог.

На концерта прозвучаха арии и дуети от оперетите „Веселата вдовица" и „Графиня Марица", където Еделина Кънева прави коронните си роли. Със своите партньори на сцената тя изпя дуети от мюзикъли, както и джаз и поп изпълнения. Участваха хорът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов и гост-диригент Любомир Денев.

След концерта Еделина Кънева беше отличена със „Златна лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци за високи творчески постижения и 30 години на сцената на Музикалния театър. „Ако нямаш публика – нямаш нищо" – призна Еделина Кънева пред зрителите на юбилейния концерт „Всичките мои мъже", който тя посвети на партньорството на сцената.

„Ние, колегите и приятелите от Музикалния театър, изразяваме своето възхищение от твоя вокален и артистичен талант, харизмата и високия професионализъм, с които винаги завладяваш сърцата на публиката!" – заяви директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. От името на трупата на театъра тя пожела на Еделина Кънева творческо дълголетие, много нови сценични превъплъщения и безкрайни аплаузи.

Артистите и публиката изпяха „На многая лета" в чест на Еделина Кънева. Сред публиката на юбилейния концерт в Музикалния театър присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му. 

Автор: Национален музикален театър
24.11.2019 г. 16:32
Посетено: 978
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/30527-na-mnogaya-leta-tsvetya-i-aplauzi-na-yubileyniya-kontsert-na-primata-na-muzikalniya-teatar-edelina-kaneva