След-и

Над 3500 души танцуваха и пяха с "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър" и Плевенската фихармония в Зала 1 на НДК

Над 3500 души танцуваха и пяха с "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър" и Плевенската фихармония в Зала 1 на НДК

 

На 15 и 16 май 2019 г., на сцената на Двореца на културата и спорта във Варна и в зала 1 на НДК, Плевенска филхармония представи концерта "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър“. Емблематичи мелодии и песни от "Фантомът на операта“, "Котки“, "Евита“ и "Исус Христос Суперзвезда“, изправиха на крака публиката, изпълнила до краен предел двете зали.

Превъплъщенията на Джон Патридж, Ингве Гасой Ромдал, Патрик Щайнке, Шарлоте Хайнке, Беатрикс Райтерер и Люси Дяковска показаха, че и българските почитатели на мюзикъла могат да се насладят на живо до изпълнения на световно ниво. Приятелството, което свързва изпълнителите от години даде на спектакъла енергия и емоция, която се усети от залата още при първите изпълнения. И когато Шарлоте, Беатрикс и Люси изпяха в трио популярната тема "Memory” oт "Котки“, някак логично дойде признанието, че тази магия започва преди 24 години, когато заедно започват да се обучават в Хамбург. Джон Патридж - звездата на Уест енд в Лондон, познат като любимецът на Уебър, изпълнил ролята на Рам Там Тагър от "Котките", не само във филмовата продукция на този обичан мюзикъл, но и по сцените на цяла Европа, показа на живо колко е силна артистичната му харизма.

Над 6000 зрители на двата концерта във Варна и София почувстваха как музиката на един гениален англичани може да те разтърси из основи и да изкара душата от тялото. Магията на мюзикъла - това е изкуството на сър Андрю Лойд Уебър, един от най-успешните композитори на всички времена. Роден на 22 март 1948 година, в семейството на музиканти, той е носител на седем награди „Тони”, един „Оскар” и три „Грами”. Упоритият му труд и безспорният му гений го превръщат в един от най-богатите и награждавани англичани.

Още с първите тактове на музиката от "Исус Христос Суперзвезда“ публиката беше на крака и пееше и танцуваше, а нестихващите повече от 15 минути овации в края на концерта бяха оценката за труда и раздаването на сцената, както на певците, така и на оркестъра на Плевенската филхармония и Националния филхармоничен хор под диригентството на Себастиан Де Доменико.

 

Автор:
Публикация:
20.05.2019 г. 13:07
Етикети:
Люси ДяковскаСофияВарнаПлевенска филхармонияконцерт
Себастиан Де Доменико
Беатрикс Райтерер
Шарлоте Хайнке
Патрик Щайнке
Ингве Гасой Ромдал
Джон Патридж
"Най-доброто от Андрю Лойд Уебър“
Посетено:
760
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/29669-nad-3500-dushi-tantsuvaha-i-pyaha-s-nay-dobroto-ot-andryu-loyd-uebar-i-plevenskata-fiharmoniya-v-zala-1-na-ndk