След-и

Празничен концерт, посветен на Св. ап. Андрей Първозвани

Денят на будителите по Радио Варна

◊ СЪБИТИЕТО

По идея на Негово Високопреосвещенство, Варненския и Великопреславски митрополит, д-р Кирил тържествено бе отбелязана 1950-годишнината от проповядването на християнството в българските земи и първата християнска проповед на Св. ап. Андрей  Първозвани в Одесос (днешна Варна), както и провъзгласяването на неговия ученик - Св. ап. Амплий за първия епископ на Одесос.

В рамките на програмата за честванията, на 31.10.2006 г. от 19.00 ч. в Концертното студио на Радио Варна се състоя празничен концерт, посветен на Св. ап. Андрей Първозвани. Хорът при Катедралния храм “Свето Успение Богородично”, солисти от НУИ “Добри Христов” и актьори от ДТ “Стоян Бъчваров”, Варна подготвиха специална програма, в която бе представено житието на Св. ап. Андрей Първозвани и звучаха източноправославни песнопения.

Записът на празничния концерт бе излъчен в предаването за култура на Радио Варна в Деня на будителите - Първи ноември, от 20.00 ч.


◊ АНОНС

Празничният концерт, посветен на Св. ап. Андрей Първозвани, е първото от поредица културни събития в Радио Варна, които през следващите два месеца ще бъдат съпътствани от имиджовата изложба на Галерия Буларт, подготвена специално за Концертното студио на Радио Варна, по повод 10-годишнината на галерията.


◊ ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ НА РАДИО ВАРНА

За Радио Варна е чест, че Негово Високопреосвещенство, митрополитът на Варненската и Великопреславска митрополия, д-р Кирил е член на Обществения съвет на Радио Варна. В тази връзка, по време на специалното събитие в Концертното студио, беше обявен и новият председател на Обществения съвет на Радио Варна. Илко Раев – член на Обществения комитет “Православни ценности” и директор на ФКЦ, сменя на този пост, съобразно ротационния регламент на съвета, д-р Валентин Плетньов – директор на РИМ, Варна.
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
01.11.2006 г. 19:35
Посетено:
879
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/2935-praznichen-kontsert-posveten-na-sv-ap-andrey-parvozvani