След-и

Публиката аплодира на крака премиерата на „Фантомът на операта”

Всички откупени за България представления ще се играят само до края на март

Публиката аплодира на крака премиерата на „Фантомът на операта”

 

Дълго и възторжено зрителите аплодираха изпълнителите, творческите и техническите състави на премиерата на "Фантомът на операта" в Националния музикален театър. 

В главните роли на Кристин Дае и Фантомът се въплътиха Весела Делчева и Влади Михайлов, който е гост-солист. В другите роли зрителите гледаха: Катерина Тупарова като примадоната Карлота, доайените на театъра Христо Сарафов и Николай Борисов в ролите на собствениците на Парижката опера Фирмен и Андре, Людмила Козарева изпълни ролята на Мадам Жири, Георгиос Филаделфевс - Убалдо Пианджи, Илона Иванова – Мег Жири.

На сцената след спектакъла излязоха режисьорът акад. Пламен Карталов, диригентът Юли Дамянов, сценографите Миодраг Табачки (Сърбия) и Иван Савов, хореографът Татяна Янева и останалата част от екипа на постановката.

Освен хорът и балетът на Музикалния театър, на сцената за поклони излязоха театър–майсторите и сценичните работници, които изнасят тежестта на сложния откъм декори и техническо осъществяване спектакъл. 

По време на антракта зрителите пиха шампанско по повод премиерата на  „Фантомът на операта" за първи път на българска сцена. Министърът на културата Боил Банов не успя да присъства, но изпрати кошница с цветя.

Заради изключителния интерес към премиерата на „Фантомът на операта", Музикалният театър пусна извънредни дати на спектакъла. Всички откупени за България представления ще се играят единствено до края на март – те са през месец февруари и в последните две седмици на март.

 

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
26.01.2019 г. 15:43
Посетено:
1194
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/28933-publikata-aplodira-na-kraka-premierata-na-fantomat-na-operata