След-и

Една изложба извън „Контекст“-а – „CONTEXT“ от Маргарита Русева и Раймондо Варсано

Около стотина души посетиха откриването на най-необичайната изложба в София за този месец

Една изложба извън „Контекст“-а – „CONTEXT“ от Маргарита Русева и Раймондо Варсано

Маргарита Русева и Раймондо Варсано

 

Въпреки студа, на малката столична уличка „Врабча“ бе забелязано необичайно вълнение. Малко след 19:00 ч. на 19 декември 2018 г. в галерия „Аросита“ около стотина души се опитаха да погледнат света през призмата на другия и се убедиха, че светът е много по-шарен, отколкото си мислим.

Поводът беше откриването на необичайната изложба CONTEXT, посветена на едноименния проект на фотографа Маргарита Русева („Далечни песни“) и писателя Раймондо Варсано.

През очите на великолепния актьор Леонид Йовчев оживяха някои от 28-те провокативни снимки, приканвайки посетителите да надскочат собствения си контекст и да погледнат отвъд видимото.

Малко след това Маргарита и Раймондо благодариха на всички присъстващи фотографи, критици и търсачите на ново вдъхновение за подкрепата и ги призоваха най-вече да открият собствената си интерпретация на снимките и текстовете към тях. Изложбата отпразнува и излизането от печат на луксозния албум „CONTEXT“, който включва всички фотографии, представени в галерията.

На по чаша вино посетителите се потопиха в понякога тъжния, често смешен, но винаги завършващ с отворен край разговор, който „CONTEXT“ започва.

Изложбата ще бъде отворена за посетители до края на годината, а елегантното фотоиздание вече може да бъде открито както в „Аросита“, така и в големите книжарски вериги и онлайн.

Откровена, философска, забавна и същевременно красива, CONTEXT подслонява 28 концептуални фотографии, всяка една от които е подчинена на различията и нюансите, които собствените ни съдби носят.

 

Автор:
Темз Арабаджиева
Публикация:
21.12.2018 г. 13:47
Посетено:
1012
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/28782-edna-izlozhba-izvan-kontekst-a-context-ot-margarita-ruseva-i-raymondo-varsano