След-и

Програма „Христо Ботев“ откри студио с Дядо Коледа в ретротрамвая

Десетки столичани се включиха в инициативата „Доброто е там, където сте вие“

  Програма „Христо Ботев“ откри студио с Дядо Коледа в ретротрамвая

В ретротрамвая първа се качи петокласничката Кати

 

Плодове, сладкиши, топли чорапи, коледна украса, книги… – това бяха подаръците, които донесоха добротворци в шатрата на Българското национално радио пред НДК и в ретротрамвая в снежната неделна утрин. По идея на сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“ на БНР „Нашият ден“ и „Семейно радио“ те ще стоплят празника на хората от „Дом за възрастни“ в Зона Б5 в София.

В името на каузата „Да бъдем съпричастни към най-самотните на празника!“ пръв в шатрата на БНР беше столичанинът Антон Донев. Още в 9 ч. сутринта той донесе своите подаръци за хората от Дома за възрастни в Зона Б5. „Нека мъдреците на нашето общество да се почувстват прегърнати и споделени в най-светлите празници,“ пожелаха журналистите и техните гости.

По същото време на площад „Възраждане“ в ретротрамвая първа се качи петокласничката Кати. В приказната атмосфера на старинния трамвай я очакваше Дядо Коледа и водещите на сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“.

Десетки софиянци се включиха в инициативата „Доброто пътува с трамвая“ – една инициатива на програма „Христо Ботев“, Столичната община и Столичен електротранспорт.

 

Автор:
БНР
Публикация:
16.12.2018 г. 14:03
Посетено:
870
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/28762-programa-hristo-botev-otkri-studio-s-dyado-koleda-v-retrotramvaya