След-и

Диана Петрова представи „Водната кула“ на стилна премиера

Диана Петрова представи „Водната кула“ на стилна премиера

 

Любителите на стойностната съвременна българска книга си дадоха среща на премиерата на петата книга на Диана Петрова – IT романът "Водната кула", публикуван от Издателство Рива. Събитието се проведе на 13 декември от 19.00 часа, в софийския клуб "Книгата" и бе открито от Атанас Йончев, директор на издателството.

Един от официалните гости на събитието бе Любен Дилов–син, който сподели, личните си впечатления от книгата: „Грабна ме веднага и я прочетох не за дни, а за часове! Живея близо до въпросната Водна кула и винаги съм си представял, че в нея живее някоя принцеса с дълги коси, но не и че е офис на IT специалисти. За Диана мога да кажа, че с всяка следваща книга става все по-добра и по-интересна!“

Обичаният актьор Велислав Павлов, познат на публиката от филма „Веждесъщият“ и сериала „Откраднат живот“, прочете откъси от романа, с което въведе присъстващите в някои от най-емоционалните и любопитни моменти от преплетените съдби на героите във „Водната кула“. Актьорът призова аудиторията да подкрепя българската култура, литература и изкуство, купувайки български произведения.

Събитието бе уважено и от Мирослав Йосифов, представител на журито от конкурса на корпорация "Развитие", който специално дойде да поздрави Диана Петрова.

Представянето на книгата предизвика истинско вълнение сред гостите на събитието и поради възможността, да зададат своите въпроси към автора, посредством интерактивна платформа. За най-оригиналния въпрос Диана бе приготвила книга подарък, която лично подписа с послание за победителя.

В кулминацията на вечерта авторът разказа за своя изпълнен с обрати професионален път, който започва като продавач на чесън и стига до QA в IT компания. За личната й промяна, за промяната на приоритетите и ценностите, когато попадаш в такава среда, Диана сподели:

„Водната кула" е моят разказ за цената на изкуствения рай в софтуерните компании. Работя в този сектор от седем години и познавам плюсовете и минусите му. Привидната свобода в работата на програмистите коства нереална преценка за собствената значимост, нерядко психическо изтощение и разглезване, което се пренася в личния живот. Положителният аспект е, че светогледът се отваря и всичко вече изглежда възможно. А това често е единственото липсващо звено по пътя към успеха."

След края на официалната част, гостите на представянето имаха възможност да общуват неформално с автора, да вземат автограф от нея и да се снимат за спомен.

Снимки и автографи от Диана Петрова могат да бъдат получени и на 15 декември от 17:00 часа на Панаира на книгата в НДК, ет. 3, на щанд №313, Издателство Рива, където може да бъде закупен романът „Водната кула“.

 

Диана Петрова е автор на романи и приказки. Книгата й за деца "Мъдри приказки" става бестселър и е последвана от още две - "Двойната планета", първата книга с приказки за осиновени у нас и "Приказки за цялото семейство", която спечели награда "Бисерче вълшебно". Дебютният й роман "Ана" е последван от "Синестезия", който попадна в десятката на конкурса на Сиела за нов български роман. С "Лилит", която е в задължителния списък с литература в СУ, и "Деветте кръга" тя навлезе в полето на еротичната литература. "Водната кула" спечели номинация на конкурс "Развитие" за 2018 г.

 

 

Автор:
Десислава Василева
Публикация:
14.12.2018 г. 19:10
Посетено:
869
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/28751-diana-petrova-predstavi-vodnata-kula-na-stilna-premiera