След-и

"Черната Далия" с премиера у нас

За новия имидж на филмопроизводството в България

"Черната Далия" с премиера у нас


◊ СЪБИТИЕТО

Под знака на 40-те години премина премиерата на най-скъпия филм, сниман у нас - продукцията на Ню Имидж “Черната далия”.

Режисьор на филма е Брайън Де Палма, а главните роли са поверени на актьорите Хилари Суонк, Скарлет Йохенсон и Джош Хартнет. Веднага след като филмът откри престижния кинофестивал във Венеция и след Световната премиера в САЩ, той беше представен и на българската публика.

Червен килим, суинг и перли предхождаха звездната премиера. За прожекцията в Сити център - София пристигнаха най-добрите български актьори, режисьори, продуценти, представители на правителството, столична община и бизнеса в София.

“За мен като изпълнителен директор на Ню Имидж България е голяма гордост, че филмът “Черната Далия” ще бъде представен по холивудски и на българската публика. С този филм започваме изграждането на новия имидж на филмопроизводството в България. В скоро време ще бъде финализирана и сделката, с която ще закупим Бояна и тогава прекрасните филми, с които ще се гордеем пред света, ще стават все повече и повече”, каза Дейвид Варод, изпълнителен директор на Ню Имидж за България.


◊ ЗА ФИЛМА

“Черната Далия” е адаптация на романа на Джеймс Елрой от 1987. Вдъхновен от истински събития, той разказва за убийството на 22-годишната Елизабет Шорт (млада актриса), намерена нарязана на парчета. Убиецът никога не е бил хванат, и така Мис Шорт остава известна като “Черната Далия”, прякор измислен от репортерите за предизвикване на сензация.

Специално за премиерата един от основните хореографи във филма Хараламбос Агапиу (Памбос) разигра пред гостите една от сцените във филми.


◊ ЗА ПРОДУЦЕНТА

От основаването си през 1992 г. “Ню Имидж”, Инк. (Nu Image, Inc.) е реализирала над 190 филма с общи производствени разходи на стойност приблизително 750 милиона щ.д. Групата “Ню Имидж” продуцира и разпространява между 15 и 18 нови филма всяка година. През 1996 г. е основано дъщерното дружество “Милениум Филмс”, Инк. (Millennium Films, Inc.), което е изцяло собственост на “Ню Имидж”.

През 1999 г. “Ню Имидж” прехвърля голяма част от производствената си дейност в София чрез регистрираното по българското законодателство дружество “Ню Имидж България” ЕООД. Оттогава досега компанията реализира в България около 50 продукции. Планът за 2006 г. включва 12 продукции, 5 от които ще се снимат в България.
Автор: Ню имидж
12.10.2006 г. 17:45
Посетено: 551
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/2862-chernata-daliya-s-premiera-u-nas