След-и

Симфониета „София“ изнесе концерт под наслов „Празник на приятелството“ в Централния военен клуб

Симфониета „София“ изнесе концерт под наслов „Празник на приятелството“ в Централния военен клуб

 

Симфониета „София“ изнесе концерт под наслов „Празник на приятелството“ в Централния военен клуб.

Събитието бе организирано от Турското посолство в сътрудничество с Общинския културен институт „Надежда“ и е част от редицата инициативи на Посолството на Република Турция в България за усъвършенстване на междукултурните отношения.

Симфонична поема „Турция“ и „Блус 13“ изпълниха солистите Джемал Решит Рей и Юли Дамянов под диригентството на Кирил Ламбов. Гостите, сред които представители на българските институции и дипломатическия корпус, и любители на родните и турски мелодии се насладиха и на поставеното за първи път класическо произведение „Вариации за пиано и оркестър върху турска народна песен“. Творбата е създадена от Маестро Ламбов специално за случая и носи особен художествен принос за българо-турската дружба.

В своето приветствено слово, Посланикът на Република Турция у нас д-р Хасан Улусой изтъкна удовлетворението си от постоянното развитие на културата на съжителство между нашите съседни народи като посочи, че това е поредната културна изява за последните 3 месеца, а усилията на Турското посолство в тази насоченост ще продължат и занапред.

 

Автор:
Теодорина Миланова
Публикация:
26.11.2018 г. 14:35
Етикети:
Юли Дамяновконцерт
Джемал Решит Рей
Кирил Ламбов
Посолство на Република Турция
Празник на приятелството
Симфониета „София
Посетено:
976
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/28616-simfonieta-sofiya-iznese-kontsert-pod-naslov-praznik-na-priyatelstvoto-v-tsentralniya-voenen-klub